Előkészítik a gyógyfürdő felújításának a közbeszerzését

Nagyatád jelképpé vált nagy értéke és lehetősége a fürdő, a korszerűsítésére elnyert 1,2 milliárd forint már az önkormányzat számláján van.

Egy több szolgáltatást nyújtó, modernebb, nagyonn befogadóképességű fürdője lesz Nagyatádnak a századelőt idéző külsővel, foglalta össze a korszerűsítés lényegét Ormai István polgármester.

Az 1906-07-ben, a megyében elsőként létesült fürdőre a jelenlegi befogadóképességét meghaladó igény mutatkozik, azaz sokkal több vendég látogatná egy-egy csúcsidőszakban. A létestmény még a jelenlegi állapotában is vonzó: Nagyatád a 3. lett tavaly a termálfürdővel rendelkező somogyi települések között a vendégéjszakák számát tekintve. Az önkormányzat legalább 15 éve foglalkozik a témával, mintegy 3 éve fogalmazódott meg az a program, amely az adott lehetőségeken belül a legjobb megoldást tartalmazza. A gyógyfürdő ugyanis egy védett parkban van, amely korlátokat szab több szempontból is. 

Hosszú ideig nem adódott azonban olyan európai uniós pályázati lehetőség, amely alkalmas lett volna a fürdő felújítására, így végül állami támogatást kapott a beruházás. Március végén adta át Szászfalvi László országgűlési képviselő a gyógyfürdő korszerűsítésének első ütemére vonatkozó okiratot. Azóta megérkezett az önkormányzat számlájára az 1,2 milliárd forint, és elkezdődött a közbeszerzési eljárás előkészítése.

A tervezőtől megkaptuk a végleges kiviteli terveket és a tervezői költségvetést. Ezek alapján a hivatalos közbeszerzési tanácsadó elkezdte a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési kiírás előkészítését  – ismertette a fejleményeket Ormai István polgármester.

Az átalakításra és a felújításra vonatkozó építési közbeszerzési eljárásról van szó. Ugyanis a beruházás első ütemében három külön eljárás zajlik: hozzávetőlegesen 700 millió forintot tesznek ki az építési munkálatok, 300 millió forintot fordítanak egy új gyógyvizes kút létesítésére és további 120 millió forintot az új berendezés, a beléptetési és az informatikai rendszer kiépítésére.

 

 

Megosztás