Enyhe, de esős húsvét vár ránk

Ugyan a korábbiakhoz képest meleg lesz, a napot mégsem fogjuk sokszor látni az ünnepek alatt. Vastag felhőzet, záporok és tartós esőzések jellemzik majd az idei húsvétot. Napsütésre csak a locsolni indulók számíthatnak.

Nem kecsegtet jó idővel az idei húsvét. Bár megkezdődik a felmelegedés, és jellemzően 15°C feletti hőmérséklettel számolhatunk, a csapadék és a borult ég nem garantál kirándulóidőt a hosszú hétvégére.

Csütörtökön hidegfront érkezik térségünkbe. Már ekkor számíthatunk csapadékra. A hétvégére már felmelegszik az idő, ám nem sok napsütés vár ránk ezekben a napokban.

Pénteken erősen felhős lesz az idő, ekkorra azonban még csak záporokat jósolnak. A legtöbb eső szombaton várható: az előrejelzés szerint kb. 6 mm csapadék hull majd aznap. Vasárnap már kevesebb öntözésre számíthatunk, de továbbra sem lesz kirándulóidő. Hétfőre már előbújik a nap, így a locsolkodni induló fiatalemberek számára talán kedvezően alakul majd az időjárás. A hőmérséklet 15°C körül alakul majd, azonban a szeles idő jóval hűvösebb érzetet kelthet ilyenkor. Ezért uraim: csak óvatosan a vödrökkel és a szódásszifonnal…

A kép illusztráció!
A kép illusztráció! – Fotó: Röhrig Dániel

 

Megosztás