Fel akarták gyújtani a lakótelep fekete kandúrját

Benzinnel lelocsolva találtak rá arra a macskára, amely a Gyár utcai lakótelepen szokott hízelegni az ott élőknek. Most új otthont keresnek neki. Tavaly egyszer sebekkel került elő, valaki már akkor is bántotta.

A volt orosz tiszti lakótelep környékén él egy fekete kandúr, melyet a helyiek mind ismernek. Sok lakásba bejáratos, többen etették, az egyik itt lakó még éjszakára is be szokta engedni magához. Összességében amolyan mindenki macskája.

Nagyon bújós cica, néhány hónapja szegődött ide, nem ártott senkinek – meséli az egyik helybéli lakos. – Csak, hát, úgy tűnik, valaki nem tudja elviselni, hogy itt mászkál. Decemberben egyszer már sebekkel került elő, mintha összerugdosták volna.

Bár a cica többé-kevésbé felépült a sérüléseiből, ám a helyiek szerint azóta nem tud nyávogni. És, sajnos, a kandúr kálváriája folytatódott: szombaton az egyik ajtó tövében benzinnel lelocsolva találták meg. Úgy tűnik, valaki fel akarta gyújtani.

Találtunk összeégetett rongydarabokat, amivel, gondolom, a tettes fel akarta gyújtani a cicust, miután lelocsolta benzinnel, vagy gázolajjal – pontosan nem tudjuk mivel, de az egész bundája olyan olajos volt szegénynek – mesélte a hölgy, aki átmenetileg befogadta.

A macskához állatorvost kellett hívni, mivel lenyalogatta a szőréről a kőolajszármazékot. Az orvos két injekciót adott neki, és két napi megfigyelést írt elő. Az átmenetileg befogadó család alaposan megfürdette a kandúrt, és most új otthont keresnek neki.

Nekünk már két macskánk van, úgyhogy még egyet már nem tudunk felvállalni. Viszont nem merjük kiengedni, mert ki tudja, hogy mit művelne vele ez az ember, aki bántotta. Úgyhogy reméljük, hogy valaki befogadja szegényt.

Már jelentkezett valaki, hogy vállalja a kandúr ivartalanítását is, hogy megkönnyítsék a gazdikeresést. Aki szeretné befogadni a pórul járt kandúrt, ezen a telefonszámon tud érdeklődni: +36704173818.

Ezzel kapcsolatos hír, hogy a kormány online kérdőívet indított az állattartással kapcsolatban: a társadalmi párbeszéd az állatok jólétének növelésére és a felelős állattartás terjesztésére irányul.  A felmérés 13 kérdést tartalmaz, a témák érintik a társállatok és a gazdasági haszonállatok helyzetét is. Kikérik a lakosság véleményét egyebek között a kóbor állatok helyzetére, az állatkínzás büntetésére és a pirotechnikai eszközök használatára vonatkozólag is.  

Megosztás