Felvettek egy nagyatádi tehetséget a Veszprém kézilabda akadémiájára

Korábbi játékai során felfigyeltek az atádi játékosa, majd meghívást kapott a Telekom Veszprém kézilabda akadémiájának kiválasztójára. A próbán nyújtott teljesítményével felvételt nyert az akadémia növendékei közé.

Bedenek Bálint már elsős kora óta kézilabdázik, jelenleg is szorgalmasan edz a Rinyamenti Kézilabda Club U12-es utánpótlás csapatával Jeszencsák Edvin vezényletével. Az Árpád fejedelem iskola 5. osztályába jár. Nemrég nagy megtiszteltetés érte, ugyanis az ország legeredményesebb férfi kézilabda klubjának, a Telekom Veszprémnek az utánpótlás csapatába került be.

A Telekom Veszprém az U8-U15 korosztályban foglalkozik a jövő kézilabdás nemzedékének nevelésével, ahol a sportolók kiváló edzők és szakértő stáb segítségével fejleszthetik tudásukat, technikájukat, és egyedülálló alapot kapnak a magasabb korosztályba lépéshez.

A 12 éves, nagyatádi kézilabdázó egy gyermekbajnokság játéknapján hívta fel magára a neves klub szakembereinek figyelmét, majd ezt követően biztatást kapott arra, hogy részt vegyen a Telekom Veszprém kiválasztó napján. Utóbbi rendezvényt április 11-én tartották Alsóörsön. Ezen a sportszakmai napon különböző labdatechnikai feladatokat kellett teljesíteniük a jelentkezőknek, illetve kétkapus játékban is meg kellett mutatniuk a tudásukat. Bálint olyan jól teljesített a próbákon, hogy kivívta a kiválasztó stáb elismerését, ezzel pedig helyet biztosított magának a Telekom Veszprém akadémia növendékei sorában.

A fiatal sportoló számára ez azért is nagy elismerés, mivel a Telekom Veszprém csapatának egyik lelkes szurkolója is: többször ellátogattak a veszprémi arénába megnézni egy-egy meccset, ilyenkor mindig a csapat színeibe öltöznek. Bálint szobájában is a falakon több plakátról a veszprémi csapat logója és játékosai köszönnek vissza.

A sikeres felvételről a múlt héten értesítették Bálintot és családját. Édesanyja, Tünde szerint ez hatalmas megtiszteltetés a számukra.

Erre a kiválasztóra egyébként is lehetett volna jelentlezni, de őrá a korábbi meccsein külön felfigyeltek a szervezők. Azért kapott meghívást, mert láttak benne valamit, nagyon meglepett bennünket, hogy ilyen fiatalon felfigyeltek rá – mesélte Tünde. – Bálint egyébként nagyon jó lelkű, kedves gyerek, nem az a nagy vagány, nagyszájú típus. Kezdetben bátortalan volt a meccseken, sokat köszönhetünk az edzőnknek, Edvinnek, hogy segítette a fejlődését. Nagyon örülünk neki, hogy felvételt nyert.

Az edzője, Jeszencsák Edvin is örül Bálint sikerének.

Európa egyik legnevesebb klubcsapatáról beszélünk, magyar vonatkozásban az egyik legsikeresebb kézilabda csapat a Veszprém, az akadémiájuk egy ragos intézmény. Bálint a képességeinek, szorgalmának és kitartásának köszönheti, hogy bejutott– vélekedett az edző. – Nagyon tehetségesnek gondolom, nagyon jó csapatember, él-hal a kézilabdáért. Ritkán hiányzik, akítv résztvevője az edzéseknek. A járványidőszak alatt az online edzések alatt sem állt le, minden feladatot elvégzett önállóan. ez az eredmény is alátámasztja,hogy a Rinyamenti Kézilabda Clubban nevelkedő kézilabdás lurkók megfelelő sportszakmai képzésben részesülnek ahhoz, hogy akár a későbbiekben a legmagasabb szintre jussanak a kézilabda sportban.

Egyelőre nem tudni, hogy a sikeres felvételit követően milyen gyakran kell majd Bálintnak elutaznia a balatonfüredi akadémiára, erről még nem kaptak tájékoztatást. A család izgatottan várja a további fejleményeket.

Megosztás