Fidesz: biztonság és helyi fejlesztések

Nem akarunk bevándorlóország lenni, megőrizzük magyarnak a hazánkat. Ezért van szükség továbbra is egy nemzeti érdekeket képviselő kormányra – mondta Szászfalvi László, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje Nagyatádon

A biztonság valamint a helyi közösség és gazdaság fejlesztése – erre helyezte a hangsúlyt a kampányban a Fidesz. 

Az április 8-i választásnak mindenféleképpen a legfontosabb tétje az, hogy Magyarország továbbra is Európa egyik legbiztonságosabb országa tud-e maradni. Meg tudjuk-e őrizni magyarnak, vagy pedig bevándorlóország lesz – kezdte Szászfalvi László.

A Fidesz képviselő-jelöltje kiemelte: mindent megtettek, hogy a magyar családokat és a keresztény kultúrát megvédjék.

Az elmúlt 8 évben Magyarországon 50%-kal csökkent a bűncselekmények száma, ami önmagában egy óriási eredmény. Több mint 7 ezer új rendőri státust hoztunk létre, és amikor az illegális migrációnak a teljesen új kihívása megjelent a határainknál, akkor, azt gondolom, hogy Magyarország, a magyar nemzeti kormány erre megfelelő válaszokat adott, hiszen megépítettük a kerítést, egy új jogszabálycsomagot fogadtunk el, az alkotmányt próbáltuk még ehhez hozzáigazítani, de, sajnos, a Jobbik ezt nem szavazta meg, illetve élőerős védelmet is biztosítottunk hozzá.

A valóban rászoruló embereket, akik fel tudták mutatni az útlevelüket, és nemzetbiztonsági szempontból ellenőrizhetőek voltak, azokat beengedték, tette hozzá.

Körülbelül 1400 ilyen menekültet fogadott be Magyarország, ahogyan évtizedeken keresztül is ezt megtettük. Ám nyilvánvalóan a tömeges, átláthatatlan és kezelhetetlen illegális migrációs folyamatnak ellen kellett állni, és az elkövetkezendő esztendőkben és évtizedekben ez továbbra is egy óriási kihívás lesz, és ezért van szükség nemzeti érdekeket képviselő nemzeti kormányra.

Nagyon jelentős fejlesztések valósultak meg az elmúlt időszakban a térségben, folytatta Szászfalvi László.

A közös munkánk eredményeképpen történelmi jelentőségű forrásokhoz jutott Nagyatád városa.

Ennek egyik legfőbb szereplője az önkormányzat, amelyik nagy aktivitást mutatott, fűzte hozzá a képviselőjelölt. A másik, hogy örvendetes módon háromszor több kérelmet nyújtottak be a vállalkozások. Sok civil és egyházi közösség is nyert a pályázatokon. Minden ilyen lépéssel a közösséget fejlesztjük, az itt élők komfortérzetét növeljük, mutatott rá Szászfalvi László.

Az elmúlt 4 esztendőben a nagyatádi kis-, közepes és családi vállalkozások 2,6 milliárd forintos támogatáshoz jutottak, ami 5,2 milliárd forintos fejlesztést, felújítást, eszközbeszerzést jelent, hiszen ezek a pályázatok általában 50%-os intenzitásúak.

A város az ipari parkra, egy kerékpárút építésére, a fürdő fűtésének a korszerűsítésére, turisztikai fejlesztésre és intézmények felújítására nyert el százmilliókat. Ezek azt is lehetővé teszik, hogy gyarapodjon a munkahelyek száma, mondta a képviselőjelölt..

2010-ben 8,2% volt a munkanélküliség Nagyatádon, most 5% körül van ez a szám. Az elmúlt 5 esztendőben megközelítőleg 3 milliárd forinthoz jutott a Nagyatádi Kórház. Ebben van épületfelújítás, új épület kialakítása, egy sürgősségi ellátás kialakítása, műtők felújítása.

Nemrég adták át az Egészségfejlesztési Irodát is.

Meglesz a CT is, megvan a kormánydöntés erre vonatkozóan, és a forrás is megvan, és az egésznek a beszerzése már megindult.

Sikerült együtt egy eredményes időszakot lezárni, és a jövőben ugyanerre lenne szükség a fejlődés érdekében, összegezte Szászfalvi László. A Fidesz és jelöltje egyébként szerdán tartja a kampányzáró gyűlését Nagyatádon.

Megosztás