Figyelmeztetést adtak ki a nagyatádi járásra

Ma az erős széllökések miatt, holnap pedig a térséget elérő, akár a 25 mm-t is meghaladó csapadékmennyiség miatt adott ki elsőfokú riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat. Vasárnap havazhat is.

Ma a délnyugati, déli szelet délutántól néhol időnként viharos (65-70 km/h) széllökések is kísérhetik. 

Csütörtökön a nyugatról felvonuló csapadékrendszerben a Dunántúl délnyugati és középső területein 20 mm-t meghaladó csapadékösszeg is összegyűlhet 24 óra alatt. A délutáni, esti óráktól elsősorban a magasabban fekvő hegyvidéki területeken (Alpokalja, Északi-középhegység) válthat át az eső havas esőre, havazásra. A Dunántúl déli részén délután kissé labilizálódik a légkör, csekély valószínűséggel az ég is megdörrenhet.

A holnapi hidegfront Nagyatád térségébe mintegy 25 mm esőt és lehűlést is hoz. Pénteken már csak 5, szombaton 3, vasárnap pedig csupán 0 fok körül alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet, éjszakánként pedig fagyni fog, szombat hajnalra mínusz 8 fokig is lehűl a levegő.

Vasárnap délutánra havasesőt, estére havazást jeleznek Nagyatád környékére, így aztán lehet, hogy a Mikulás ezúttal igazi téli időben érkezik. 

Megosztás