hirdetés
2022. Augusztus 12, Péntek
Klára napja

Filmes trükkel loptak egy autót, felvettek két lányt, majd kocsikáztak Nagyatád környékén Szerző: Katona József | 2022-06-17 10:11:00 | Címkék: kocsikázik, jármű önkényes elvétele, trükk, nagyatád, film, ügyészség

Kocsikázzunk, vetették fel a fiúk, majd a harmadik autót sikerült is beindítaniuk az önindító megkerülésével, ahogy a filmekben látták, a sikeren felbuzdulva fel is vettek két lányt, 80 km-t furikáztak, de jött egy árok.

A Nagyatádi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy húszéves fiatallal szemben, aki társával együtt egy Nagyatád környékén elvett autóval kocsikázott mintegy 80 kilométert.

A vádlott és fiatalkorú társa 2021 nyarán egy Nagyatád környéki faluba utaztak látogatóba. Az esti órákban éppen a községben sétálgattak - vélhetően kalandra csábító, langyos esti szellő lengett-, amikor a vádlott felvetette, hogy „kocsikázniuk” kellene. A két fiatal nem volt rest, nyomban több ház udvarán is megpróbálta beindítani az ott parkoló autókat, mégpedig azzal a „filmes” módszerrel, hogy a kormány alatti burkolatot egy csavarhúzóval megbontották, majd az önindítót megkerülve próbálták elindítani a motort.

És az erőfeszítéseik nem voltak hiábavalóak: végül a harmadik gépkocsinál jártak sikerrel, majd ezen felbuzdulva - megy ez, mint a karikacsapás, királyok vagyunk, haver! - felvettek két, a bűncselekményről mit sem sejtő lányt is az autóba, akikkel kb. 80 kilométert tettek meg a környékbeli utakon. A lányokkal gálásnak kell lenni. Az álomutazásnak azonban nem lett happy and a vége, mivel a gépkocsit vezető vádlott az autóval az árokba hajtott. A szerencsés kimenetelű balesetben végül senki nem sérült meg.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. Az ügy fiatalkorú gyanúsítottját a Kaposvári Járási Ügyészség korábban megrovásban részesítette.

A fotók a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készültek.
A fotók a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készültek. - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vissza az előző oldalra