Fizetésükön felül akár 150 ezer forintot is kaphatnak a nagyatádi pályakezdők

A Fiatalok esély és otthonteremtése Nagyatádon pályázat keretében ösztönző támogatást nyújtanak azoknak a fiataloknak, akik a hiányszakmák valamelyikében vállalnak munkát városunkban.

Fiatalok esély és otthonteremtése Nagyatádon EFOP-1.2.11-16-2017-00034 számú projekt keretében már meghirdettek önkormányzati lakásokat és ösztönző támogatást önkéntesség fejében a fiatalok számára. Most még tovább támogatják az ifjú pályakezdőket városunkban.

A projekt célja egyebek között az életpálya-tervezés, a munkahelyi elhelyezkedés és az önálló életvitel megalapozásának segítése. Erre most külön ösztönző pályázatot is hirdettek a városban azonosított hiányszakmák betöltése érdekében, mely egy munkabéren kívüli pénzbeli ösztönző támogatást jelent.

Akik megnyerik a pályázatot, minimum 100 000 és maximum 150 000 Ft-os juttatásban részesülnek havonta, teljesen adómentesen 2 éven keresztül. Ezt összesen 12 pályázónak ítélhetik oda az elbírálók.

A pályázatban hiányszakmaként megjelölt pozíciók például szociális munkás, gyógypedagógus-logopédus, kőműves, élelmiszermérnök, villamosmérnök, pékmester, belgyógyász, sebész, cukrász szakmunkás és még sorolhatnánk. Összesen csaknem 40 szakma szerepel a listán, melyet a helyi munkáltatók igényei alapján állítottak össze. Ide kattintva tekinthetik meg a teljes listát.

A pályázónak az alábbi feltételrendszernek kell eleget tennie:

  • Rendelkezik szakképesítéssel, vagy érettségire épülő szakképesítéssel, vagy felsőfokú végzettséggel, vagy ezek megszerzésére irányuló tanulmányait a 2018/2019 tanévben befejezi.
  • 18-33 éves
  • A pályázó vállalja, hogy részt vesz az önkéntes programban – ez évi 20 órát jelent, és egy féléves beszámolót nyújt be erről
  • A pályázó belép „NAFIGYELJ!” ifjúsági közösségbe és aktívan részt vesz a működtetésében
  • A támogatás folyósítás teljes ideje alatt Nagyatád városban állandó lakcímmel fog rendelkezni, és a munkát folytatja a folyósítás lezárását követő minimum egy évig

A pályázatokat postai úton lehet benyújtani, melynek határideje 2019. június 28. Ezek elbírálásában egy személyes meghallgatás is szerepet kap a munkáltató javaslata alapján. A végső döntést a Nagyatád Város Önkormányzatának Humán Közszolgáltatások Bizottsága hozza meg, melyet az önkormányzat fog jóváhagyni.

További információkért keresse fel Nagyatád város honlapját, vagy írjon emailt a projektmenedzsernek, Bódis Bernadettnek (bodis.bernadett@nagyatad.hu).

 

Megosztás