Flashmob a Bárdos iskolában!

Több mint 80 diák vett részt a Bárdos iskola gyereknapi művészbemutatójának flashmob produkcióján. A gyerekek poharakkal és tapsolással összehangolt, ritmikus zenei mutatványt adtak elő a When I’m gone című dalt kísérve.

A produkció nem újkeletű: a gyerekek tavaszi szünet előtt már bemutatták egyszer meglepetésszerűen az interneten is közismert „Cup Song”-ot, azaz „poharas dalt”. Az ötletgazda, Gáspár Gyöngyi angoltanár szerint a gyerekek rendkívül motiváltak voltak:

Egy hónapig készültek rá, volt egy tanuló videó, amivel otthon is folytathatták a gyakorlást (a szülők legnagyobb örömére). Magam is meglepődtem, hogy ekkora sikere volt az ötletnek, a 4-iktől a 8-ikig minden osztályból jelentkeztek résztvevők, akik állandóan kérdezgették órák alatt, hogy most fogunk-e gyakorolni? Ha óra közben kisangyalok voltak, az utolsó öt percben mindig előkerültek a poharak, és elpróbáltuk a dalt.  Bevontuk a németeseket is, így végül 80-nál is több diák vett részt a pénteki produkcióban. Hihetetlen közöségformáló ereje volt, nagyon élvezték. Ennél jobb dolgot el sem tudok képzelni, mint ilyen sok gyereket megmozgatni. Az alsós tanítók is mesélték, hogy ha kezükbe kerültek poharak, rögtön erre használták. Azt még hozzátenném, hogy partnerek voltak mindebben, segítettek, gyakoroltak azokkal az osztályokkal, akiket én nem tanítok: Bódiné Szigedi Hajnalka és Nagy-Berkes Judit.

Megosztás