Folyamatos készenlét az intenzív havazás miatt

A fagypont körüli hőmérsékletnek köszönhetően most tartósabb hótakaró borítja a várost a korábbiakhoz képest. Az intenzív havazás miatt a városgondnokság folyamatos készültségben áll a biztonságos közlekedés érdekében.

A városgondnokság közfoglalkoztatott munkatársai már kora hajnalban megkezdték a járdák és a gyalodátkelőhelyek megtisztítását. Négy órakor indult el két multicar és egy kistraktor, hogy a járdákról a havat eltolja. Ugyanekkor állt munkába 6 fő gyalogos munkaerő is, akik kézi hulladékeltakarítást és síkosságmentesítő anyag szórását végezték. Hozzájuk hét órakor csatlakozott további 20 munkás.

Az intenzív havazás miatt folyamatos készültségben állnak a városgondnokság csapatai. A gyalogos munkaerő több csoportban dolgozik, szükség esetén akár este 8-9 óráig, hogy biztosítsa a járdák és a gyalogátkelőhelyek tisztaságát. A nappali munkálatok mellett éjszaka is folyamatosan indulásra készen állnak a munkatársak: az ügyeletes kolléga irányítja az éjjel is dolgozó gépek munkáját.

A városgondnokság vezetője az Atádhírnek elmondta: tapasztalataik szerint a családi házas övezetben élők letakarítják a havat az otthonuk előtti járdáról. Ez ugyanis minden esetben az ott élők feladata. Szerencsére a nagyatádiak többsége ezek szerint hozzájárul a biztonságos gyalogosközlekedés fenntartásához.

 

Megosztás