Forgalmi rend változás a Tesconál

Átfestették a sávjelzéseket a 681-es út tüzép felé vezető kereszteződésénél. Az új sávban a Tesco parkolójából balra kikanyarodók fognak tudni besorolni. A szemből érkezők továbbra is tudnak balra kanyarodni.

Új forgami rend van érvényben a 681-es út városból kivezető szakaszán a temető mellett. Az új felfestés egy meghosszabbított besoroló sávot alakított ki azoknak, akik a Tesco parkolójából balra kanyarodnak ki.

Az úttest ezen szakaszán a jelzéseknek most már csaknem 10 éves története van: eredetileg úgy alakították ki, hogy a szóban forgó sáv a Lábod felől érkezők számára balra kanyarodását szolgálja a tüzép felé, eredetileg ugyanis itt egy önkormányzati út épült volna – mondta el kérdésünkre Pankász László, a Magyar Közút nagyatádi mérnökségének vezetője. Mivel ezt az utat végül nem építették meg, ezért a sávot egy lefúrt terelőtábla segítségével lezárták, és a sáv a senki földje lett. Azonban a terelőtáblát több alkalommal is elsodorták kamionok, egy idő után már nem lett újra kihelyezve. Az itt futó záróvonal meg lett szaggatva, hogy ettől függetlenül lehetséges legyen a balra kanyarodás.

A senki földje most a Tesco parkolóból Lábod felé kanyarodó autók besoroló sávja lett. A forgalmi rend változásról és a besorolás új rendjéről rövidesen közlekedési táblát is ki fognak helyezni.

Megosztás