Gerinctorna, valamint zsírégetés és alakformálás

Két foglalkozást is indított a napokban a Nagyatádi Kórház Egészségfejlesztési Irodája, és mindkettőre annyian jelentkeztek, hogy rögtön két csoportra kellett bontani az órákat.

A gerinctornát a járásban élő lakosság számára hirdette meg az iroda, főként az idősebb korosztályból jelentkeztek rá. Tíz-tíz fős csoportokat indítottak, de még így is vissza kellett mondani néhány érdeklődőt.

Pedig délelőtti órában tartjuk a foglalkozásokat, ha késő délután vagy este lennének, még sokkal többen jelentkeztek volna – jegyezte meg Boros Ninetta, az egészségfejlesztési iroda vezetője. – A csoporttagok részben megelőzés céljából jelentkeztek; részben olyanok, akiknek ugyan nincsen diagnosztizált problémájuk, de a sok üléstől, hajladozástól fáj a gerincük; részben pedig pl.  porckorongsérvük volt. Az órákon tartáskorrekciót végzünk, ezek a gyakorlatok elősegítik a törzsi izmok erősítését, oldják a beszűkült izmokat, és javítják a testtartást.

Heti két alkalommal, egy-egy órában találkoznak a kórház 10. emeleti tornatermében. A másik foglalkozást elsősorban a kórház dolgozóinak hirdette meg az iroda. A zsírégetés és alakformáló tornára ugyancsak olyan sokan jelentkeztek, hogy ők is két csoportot alkotnak.

Szintén heti két órát tartunk, három alkalom zsírégetés és egy alakformálás szerepel a tervben, közepesen magas pulzustartományban, 60-80 százalékos intenzitással mozgunk, és szép, tónusos izomzatot szeretnénk kidolgozni – vázolta Bencsikné Mohari Veronika, az iroda munkatársa, aki frissen szerzett csoportos fitnesz instruktori végzettséget. – Többnyire azok jelentkeztek a kórház dolgozói közül, akik aktívak és egészségtudatosak, mások változtatnának az életmódjukon, pl. fogyni szeretnének, ill. akad, aki prevenciós céllal érkezett.

Olyanok vannak együtt a foglalkozásokon, akik szeretnek közösségben mozogni, és kedvelik a zenés, ritmusos gyakorlatokat.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

 

Megosztás