Gombold be az inget, húzd be a hasad – megmondom, ki vagy!

Illem, etikett és protokoll – Görög Ibolya neve sokaknak ismerős lehet. Nem is csoda: nem kevesebb, mint 7 miniszterelnököt szolgált protokollszakértőként. Ibolya tegnap Lábodon tartott előadást a megfelelő viselkedésről

Az „Ismerős ismeretlenek” előadássorozat utolsó előadójaként jelent meg Görög Ibolya protokollszakértő tegnap délután a lábodi kultúrházban. Az eseményt Bognár Tamás lábodi plébános szervezte. Az egy órás előadás alatt betekintést nyerhettünk a protokoll aprólékos világába: mindazon apró viselkedésformák, gesztusok tárházába, melyektől valakinek a fellépése hiteles, magabiztos, irányító és vonzó lehet. Kezdve a verbális kommunikáció tartalmi jellegeivel, egészen a megjelenésig, tetőtől talpig – szó szerint!

Alapvető kérdésekre kaphattunk választ: kit szabad tegeznünk, ki ajánlhatja fel a tegezést? Kinek kell kezet nyújtania nem és kor szerint, hogyan mutatjuk ki tiszteletünket a legapróbb gesztusokkal, úgy mint testtartás és érdeklődő tekintet. Hogyan köszöntsünk egy illetőt amikor nővel talákozunk: mikor mint nőt, és mikor, mint tanult embert?

A protokollszakértő előadása nem csak informatív és érdekes volt, de roppant mód humoros is. Az egyes szituációk bemutatásához sokszor a közönség egy tagját kérte segítségül. Az előadás után kérdésszekció követlezett, majd könyvdedikálás.

Megosztás