Gyűjtést szerveznek a nagyatádi menhelynek

A menhely kutyái hetente akár 280 kiló tápot is elfogyasztanak. Most szombaton a Tesco áruház előterében lehet leadni a felajánlásra szánt kutyaeledelt.

A Nagyatádi Természet- és Állatvédő Egyesület idén is meghirdeti az adventi adománygyűjtést a nagyatádi menhely kutyáinak ellátására. A telephely egész évben teljes kapacitással működik, most is 70-80 ebről gondoskodnak, és jelenleg több állatot nem tudnak fogadni, bár folyamatosan azon dolgoznak, hogy a kutyusok szerető otthonra találjanak. Az egyesület vezetője, Simon Ivett szerint a járvány miatt most még nehezebb gazdát találni, legjobb esetben havonta 10 kutya kerül új otthonba, de gyakoriak voltak az olyan időszakok is, amikor egyáltalán nem jártak sikerrel. Sok esetben külföldre kerülnek az ebek új tulajdonoshoz, de a járványügyi szabályozások ezt most megnehezítik.

A menhely minden lakója ivartalanított és a szükséges állatorvosi kezeléseket, oltásokat megkapták. Viszont nagy feladatot jelent megfelelő mennyiségű és minőségű táppal etetni őket: naponta akár 30-40 kiló eledel is elfogyasztanak az elárvult kutyák. Éppen ezért évente többször is adománygyűjtő akciót szervez az egyesület, így például most adventkor is.

Idén december 12-én, szombaton a Tesco áruház előterében lesz lehetőség leadni a megvásárolt kutyatápot 10:15 és 18:00 között. Kérik az adakozókat, hogy felnőtt kuytáknak való száraz- és konzerveledellel járuljanak hozzá a jó ügyért. Az egyesület szívesen fogadja a pénzbeli adományokat is a 11743033-29902279-es bankszámlaszámon.

 

Megosztás