hirdetés
2022. December 06, Kedd
Miklós napja

Haraptak a pontyok Szerző: Herr Dávid | 2017-11-06 08:24:56 | Címkék: horgászegyesület, csónakázó-tó, horgász, horgászverseny, nagyatád

26-an vettek részt a vasárnapi horgászversenyen. Az októberi telepítésnek köszönhetően jó kapásra számíthattak a sporthorgászok.

hirdetés

Vasárnap kora reggel hideg időben gyűltek össze a nagyatádi horgászok az évadzáró versenyen. A nevezés fél héttől kezdődött, majd a kisorsolt placcok elfoglalását követően egy óra állt rendelkezésre az előkészületekre: a halak beetetésére és a felszerelés kalibrálására. Pontban fél kilenckor felhangzott a kürt és megkezdődött a verseny. Pár perc után már több ponty is horogra akadt.

"A horgász csókja" - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

A verseny során csak a kifogott pontyok, dévérkeszegek és kárászok mennyiségét értékelték. Délután fél kettőig volt lehetőségük a sporthorgászoknak kifogni a lehető legtöbb, legnagyobb halakat. Az elbírálás során három szektor legjobbjait állították dobogóra, valamint külön díjazták a legnagyobb kifogott halat is. A mérést követően mindet visszaengedtek a tóba. 

A verseny során összesen mintegy 70 kilógramm halat fogtak ki a versenyzők. A dobogó harmadik fokát Farkas Sándor foglalhatta el, akinek összesen 5150 gramm ponty akadta a horgára. Az ezüst serleget Virgoncz Zoltán vihette haza, 6860 grammos végeredménnyel. A legtöbb ponty a Nagyatádi Horgász Egyesület elnökének, Radics Antalnak a hálójában kötött ki, összesen 19270 grammot mutatott a mérleg az összesítésnél. Ráadásul ő fogta ki a nap legnagyob kapását is: a legnagyobb ponty 3745 grammos volt.

A verseny dobogósai: 3: Farkas Sándor, 1: Radics Antal, 2: Virogncz Zoltán
A verseny dobogósai: 3: Farkas Sándor, 1: Radics Antal, 2: Virogncz Zoltán - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vissza az előző oldalra