Hatalmas lángokkal égett le egy autó az Aradi utcában

Nemcsak egy jármű, hanem egy hulladékgyűjtő konténer is égett a rejtélyes dupla tűzeset során ma hajnalban. Akkora hővel lángolt a motortér, hogy a mellette parkoló autó lökhárítója is megolvadt.

Frissítés 12:43: A cikkünk bevezetőjében azt írtuk, hogy az eset ma hajnalban történt. Sajnos elírás történt, a tűzeset vasárnap hajnalban esett meg, elnézést a tévedésért!

Ijesztő éjszakájuk volt az Aradi utcaiaknak: nem sokkal hajnali három óra előtt egy itt lakó férfi fedezte fel, hogy az egyik közös hulladékgyűjtő konténerből lángok csapnak fel. Ekkor lement a parkolóba, és értesítette a tűzoltókat, ám eközben újabb felfedezést tett: valamivel arrébb a parkolóban álló autó is égett.

Igen szomorú, amikor félálomban azt látom, hogy ég a kuka, aztán miközben értesítem a tűzoltókat, és még végig sem mondom, mi történik, már azt kell jelenteni, hogy egy autó is kigyulladt. Aztán a láng akkora, hogy az épület lábazatát is veszélyezteti, és a kandeláber is a tűz útjában van, soha nem szeretném újra látni! Egy felelőtlen ember veszélyeztetett több embert, mert mi van, ha a tűzoltók késnek és az Audi felrobban, vagy a te autódat kapja el úgy, hogy a benzintank gyullad ki? – írta a férfi egy facebook hozzászólásban.

Egy másik lakos, Frank Judit és férje a füstszagra ébredt fel. Az ő autójuk az égő jármű mellett parkolt. 

Kinéztem a konyhaablakon, láttam, hogy kint vannak a tűzoltók és a rendőrség – mesélte Judit. – Akkora füst volt, hogy először nehezen tudtuk kivenni, mi történik, de aztán láttam, hogy a mi autónk mellett van a tűz. Ijesztő volt, legalább 2-3 méter magasra csaptak fel a lángok.

A tűz olyan forró volt, hogy Juditék autóján megolvadt a lökhárító, az indexjelző és a visszapillantó tükör is.

A nagyatádi hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat, az ügyben tűzvizsgálati eljárást indítottak. Az esetről a rendőrséget is megkérdeztük, egyelőre még nem kaptunk választ. Mindenestre a körülmények arra engednek következtetni, hogy szándékos gyújtogatás történt.

Megosztás