Helikopter köröz Nagyatád fölött

Nem kísérleti légi vakcinázás folyik, nem is az uniós forrásokat menekítik a városból, ahogy az ironikus posztok poénkodtak. Egy felajánlásnak köszönhetően nagyatádi iskolásokat vittek sétarepülésre.

Egyre többen érdeklődnek szerkesztőségünktől: miért repked ma délután rendszeresen a város felett egy helikopter? Rövid idő alatt humoros-ironikus posztok is születtek a témában. Akadt, aki szerint a kormány a légi vakcinázással kísérletezik; más úgy vélte, talán Semjén Zsolt üldözi errefelé a háziasított rénszarvast; olyan poén is született, hogy az utolsó uniós forrásokat menekítik ki a városból.

A valóság, persze, ennél jóval hétköznapibb. A nagyatádi sétarepülést a Budaörsi Repülőtérért Alapítvány ajánlotta fel, a helikoptert a kadarkúti Fly-Coop Ltd. biztosította. A városnéző repülésre 35-35 diák kapott lehetőséget a Bárdos és az Árpád fejedelem iskolából. Azon felső tagozatos tanulók jelentkezhettek a helikopterezésre, akik példás tanulmányi eredményeket értek el, vagy kiemelkedő közösségi- illetve sporttevékenységet végeznek, vagy hátrányos helyzetűek. Négyesével vitték el a diákokat egy-egy hat perces körre a város fölött.

Megosztás