Hét napra mérsékelte a pékség bezárását a nagyatádi rendőrkapitány

Az országos átlaghoz képest szigorúbb volt az alkalmazott szankció, ezért önkorrekcióval élt a hatóság. Eredetileg 60 napos bezárásra és 500 ezer forintra bírságolták a nagyatádi pékséget.

A múlt héten pénteken (2020. november 27-én) délelőtt a nagyatádi rendőrök egy helyi pékségben ellenőrizték a védelmi intézkedések betartását. Mivel az ellenőrzés idejében – amely egybeesett az idősekre vonatkozó védett vásárlási idősávval – egy 49 éves vásárló is megfordult a pékségben, az intézkedő rendőrök 60 napra ideiglenesen bezárták a boltot, valamint 500.000 forint közigazgatási bírságot is kiszabtak.

Ma este a megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya közölte az Atádhírrel: mérsékelték a büntetést.

„A Nagyatádi Rendőrkapitányság vezetője felülvizsgálta a határozatot, mert az alkalmazott szankció – amely a jogszabály adta kereteknek megfelelt – az országos átlaghoz képest szigorúbb volt. Az érintett szabálysértési hatóság korábbi döntésének felülvizsgálata során önkorrekcióval élt, és a hasonló szabálytalanság esetén országosan alkalmazott jogkövetkezménynek megfelelő mértékű szankciót alkalmazott az üzlettel szemben. Az ideiglenes bezárást összesen hét napra csökkentette, a bírság összegét pedig mérsékelte.”

Az ügy meglehetősen nagy visszhangot váltott ki nemcsak a városban, hanem országosan is. A közösségi médiában különféle elméletek kaptak szárnyra, emiatt a versenytárs pékség tulajdonosa közleményt is kiadott. Nagyatádon pedig aláírásgyűjtés indult a pékség büntetésének enyhítésére.

A rendőrség mostani döntése szerint a jövő héten hétfőn ismét kiszolgálhatja vásárlóit az albán pékség.

 

Megosztás