hirdetés
2022. December 06, Kedd
Miklós napja

Hét órán át oltották az 50 hektáros tüzet Rinyaszentkirálynál Szerző: Katona József | 2022-08-09 10:10:00 | Címkék: rinyaszentkirály, tŰz, görgeteg, tűzoltó, nagyatád

Az erős szélben gyorsan terjedtek a lángok, így nagy területen égett egy csemetés és az aljnövényzet Rinyaszentkirály térségében hétfő délután. Az ügyben vizsgálat folyik a tűz keletkezésének tisztázása érdekében.

hirdetés

A lángok az erős szélben gyorsan terjedtek és a tűzoltási munkálatokat a terület tagoltsága is nehezítette. Összesen mintegy ötven hektárnyi területet érintett a tűz, amelyet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a barcsi, a kaposvári és a nagyatádi hivatásos, valamint a görgetegi önkéntes tűzoltók több oldalról támadva fékeztek meg és akadályozták meg, hogy a lángok átterjedjenek egy közeli kukoricatáblára és méhkaptárakra is. A tűzoltás csaknem hét órán át tartott.

A tűz keletkezésének tisztázása érdekében tűzvizsgálati eljárást folytat a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Görgeteg Kisszőlőtelep részén szintén kigyulladt tegnap délután a száraz, magas füves vegetáció, a bokrok, fél hektárt érintett a tűz. A nagyatádi hivatásos és a görgetegi önkéntes tűzoltók vízsugarakkal és kézi szerszámokkal oltották el a tüzet. A lángok két ingatlant veszélyeztettek, de a tűzoltók beavatkozásának köszönhetően nem terjedtek át.

Fotó: Nagyatád HTP, Barcs HTP
Fotó: Nagyatád HTP, Barcs HTP - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vissza az előző oldalra