Holnap kezdik a 3. kör oltását Nagyatádon

A három járásból mintegy 90 ember kaphatja meg a Pfizer vakcináját a Nagyatádi Kórházban. Ma értesítették a háziorvosokat: nyomtassák ki a szükséges iratokat, és juttassák el az idősekhez. Ők azt mondják: káosz van.

A nagyatádi, a barcsi és a csurgói járásba praxisonként lebontva küldték ki a listát ma, mondván: a háziorvosok értesítsék a 80 év felettieket, nyomtassák ki a hozzájáruló nyilatkozatokat, a lakossági tájékoztatókat és az oltási bizonyítványokat, és ezeket juttassák is el az érintettekhez.

Ez nem kis felzúdulást keltett a háziorvosok körében, a legenyhébb kifejezés, amit hallottunk tőlük, az volt, hogy elképesztő fejetlenség tapasztalható. Egyik nap még azt közlik, hogy az oltópontok közvetlenül értesítik majd a pácienseket, a másik nap már az ő nyakukba varrják az egészet. Egyikük arra hívta fel a figyelmet: ha most, amikor alig pár emberről van szó, nem képes a rendszer tisztességesen megszervezni az oltást, mi lesz akkor, amikor már tömegesen kellene beadni a vakcinát az embereknek?!

Praxisonként legfeljebb hat ember kaphat most védőoltást, információink szerint Dél-Somogyban összesen mintegy kilencvenen. Ám akad olyan körzet, ahol a háziorvos szerint mindössze egy páciens maradt, a többiek lemondták: ugyan korábban regisztráltak, de meggondolták magukat. Más doktor azt jelezte, van olyan betege, aki egyik-napról a másikra nem tudja megoldani, hogy Nagyatádra szállítsák, itt megvárják, amíg végez, majd hazafuvarozzák.

Bár az idősek hatosával különböző időpontokra érkeznek: reggel 8 órától kb. fél óránkénti beosztással oltanak be holnap 6-6 embert a Nagyatádi Kórház oltópontján. Amint arról már beszámoltunk, a Moderna praxisonként 10 fő beoltására elegendő vakcinájára egyelőre várni kell, a nagyatádi és a csurgói járásba mindössze két adag érkezett.

Mint ismert, a kormány oltási terve értelmében első körben az egészségügyi dolgozók, majd a szociális alapellátás intézményei kaphattak vakcinát. A harmadik körben a legidősebbek juthatnak hozzá a védőoltáshoz: ez kezdődik holnap Nagyatádon.

(Nyitókép: MTI)

Megosztás