Holnapig folyamatosan zuhan a hőmérséklet, hajnalban nagy zuhé lesz

A jelenlegi előrejelzések szerint a ma délutáni csúcshőmérséklet után egészen szerda hajnalig folyamatosan zuhanni fog a hőmérséklet, egészen fagypontig. Kedd hajnalban akár 13 mm csapadék is eshet.

A MetNet tegnapi posztja szerint kedd virradóra egy mediterrán ciklon éri el hazánkat, amelyből a Dunántúl nyugati részén jelentős csapadék fog aláhullni kedd estig, egyes helyeken akár 20 mm-t is elérheti.

Ezzel együtt a napi hőmérséklet ingadozás is felborul a holnapi napon: míg rendszerint a délutáni órákban éri el a csúcsot, addig most a hajnali órákban lesz a legmegelegebb: még 9-11 fok között marad a hőmérséklet reggel 7 órakor is, és csak minimális felmelegedés várható napközben. Este viszont lezuhan a hőmérő higanyszála, már csak pár fokkal lesz fagypont felett. A keddi esőzés városunkat hajnalban éri el. Szerdán újabb felmelegedés várható, elérheti a 18 fokot is, majd csütörtökön ismét nagy esőzésekre kell számítanunk. Az OMSZ előrejelzése szerint viszont a hétvégén már nem kell csapadékra számítanunk.

Megosztás