Honvédek pezsdítik fel a hétvégét Nagyatádon

Lesz éleslövészet, helikopteres városnézés, akadálypálya-verseny, harci bemutató, makett- és fotókiállítás, fellép a Somogy Táncegyüttes, itt lesz az Országgyűlési Őrség és a kaposvári honvéd zenekar.

Immár negyedik alkalommal rendezi meg a város és a kulturális központ a honvédtalálkozót. Ezúttal három helyszínen, a kulturális központban és környékén, az egykori laktanyában, valamint a turisztikai központban és a hadiparkban zajlanak majd az események.

Pénteken már 16.00 órától működik a katonai toborzópont a kulturális központ előtt. 17.00 órától szól a térzene a kaposvári honvéd zenekar közreműködésével a Kossuth utcában és a Nagy Imre téren. A 17.30-kor kezdődő ünnepélyes zászlófelvonáson közreműködik még az Országgyűlési Őrség és a Nagyatádi Önkéntes Tartalékos Század, köszöntőt mond Ormai István polgármester. A rendezvényt Fodor Lajos nyugállományú vezérezredes nyitja meg, a honvédelmi tárca képviseletében pedig Kocsi László ezredes köszönti a vendégeket. 18.30-kor nyílik 20 év – 20 villanás címmel Rácz Tünde fotókiállítása a kulturális központ kiállítótermében. Ugyancsak 18.30-tól látogatható a makettkiállítás Fekete Attila, Bozó János és Czajder György munkáiból, méghozzá működő makettekkel. 19.00 órakor élvezhetjük a Somogy Táncegyüttes élőzenés folklór műsorát. Az est 20.00 órától a Honvéd Kaszinóval zárul a kulturális központ előterében, ahol egykori katonák találkozhatnak kötetlenül, ill. korabeli filmhiradókat, katonai emlékeket lehet megtekinteni.

Szombaton 9.00 órakor a Military Challenge 63. akadálypálya-versennyel kezdődik a nyitott kapuk program a laktanyában. Ezután airsoft harci bemutató lesz 10.30-tól. 9.00 órakor elkezdődnek a folyamatos programok is: a múltidéző laktanya látogatás, a helikopteres városnézés, a lövészet éles lőfegyverekkel különböző kaliberű pisztolyokkal, hadipuskával a „harckocsi ringatón”. 10.00 órától lesz lövészet paintball és airsoft fegyverekkel is.

Ugyancsak 9.00 órakor kezdődik a turisztikai központban és a hadiparkban a nyitott kapuk napja: óránként indul ingyenes tárlatvezetés a hadiparkban; 10.00-től 12.00-ig légpuska és légpisztoly lövészet lesz önkéntes tartalékosok közreműködésével; szintén 10.00 órától pedig harckocsizó találkozóval zárul az idei honvédtalálkozó Nagyatádon.

 

Megosztás