Indul az új szezon

A hétvégén első tétmérkőzését vívja az idei kiírásban az NFC. A MOL Magyar Kupában a Fejér megyei MÁV Előre FC Főnixet hazai pályán fogadják. Ezt követően a Somogy megyei első osztály küzdelmei is elkezdődnek.

Nemcsak a Somogyban, hanem az egész országban kuriózumnak számít a megyei bajnokságokban, ha egy csapatnál szinte csak helyi futballisták szerepelnek. Nagyatádon sikerült megvalósítani, hogy a játékoskeretből gyakorlatilag mindenki nagyatádi.

– A felkészülés július elsején egyéni futóedzésekkel kezdődött, majd tizennegyedikén már csapatedzéseket tartottunk – mondta el a Nagyatádi FC vezetőedzője, Papp Zoltán. – Eredményes felkészülési időszakot zártunk, a csapatnál kevés volt a játékosmozgás, csupán ketten távoztak.

A két távozóra három érkező jutott, mindhárman a Segesdi SE csapatából. Rajtuk kívül a korosztályos együttesből is kerültek fel játékosok a keretbe.

A szombati kupamérkőzés több szempontból is érdekes lesz, mert a klubnál a betegségek és a sérülések miatt sok a hiányzó, az ellenfél pedig ismeretlen. A vezetőedző ennek ellenére bízik a továbbjutásban.

– Mindig az a cél a Magyar Kupában, hogy három-négy kört tudjunk menni, hogy olyan gárda jöjjön ide játszani, amire sokan kíváncsiak.

A Somogy megyei első osztály idei kiírásában tizenöt csapat vág neki a bajnoki küzdelmeknek. Az első négy-öt helyért szoros lesz a verseny.

– A Balatonlelle erős rivális, erősítettek a nyáron. Náluk is fontos, hogy helyi játékosokat építsenek be a keretbe. Rajtuk kívül befutó lehet még a Kadarkút, a Nagybajom és a Balatoni Vasas, illetve én a Marcali csapatát gondolom titkos favoritnak.

A bajnoki rajt augusztus 21-én a Marcali VFC csapata ellen lesz a Mudin Imre Sportcentrumban, ugyanis az augusztus 13-ra kiírt Csurgói TK elleni találkozót a két klub megegyezése alapján későbbi időpontra halasztották.

Nem csak a játékosállomány fejlesztésére fordítanak figyelmet, hanem az infrastrukturális fejlődés is fontos szerepet játszik az egyesület életében. A tervek szerint hamarosan befejeződik a műfüves pálya építése.

– Sajnos a beszerzés és a szállítás is akadozik, de reményeim szerint augusztus közepén megérkeznek az alapanyagok és bízom benne, hogy augusztus végén sikerül átadni a pályát – mondta el Csendes Balázs, a Nagyatádi FC ügyvezetője.

Az új szezonban valamelyest emelkedik a jegyár, az eddigi 500 forint helyett 600 forintért látogathatók a csapat hazai mérkőzései.

A MOL Magyar Kupa első fordulójának mérkőzése szombaton 16:30-kor kezdődik a Mudin Imre Sportcentrumban.

(Címlapkék: https://www.facebook.com/nagyatadifc)

Megosztás