2020. Augusztus 11, Kedd
Zsuzsanna, Tiborc napja

Jó esetben holnap reggelre folyik víz a csapokból 2020-07-27 11:55:00 | Címkék: kút, Ötvöskónyi, vízhiány, drv, lábod, nagyatád

14 ezer ember várja, hogy újra folyjon víz a lakásában. Ma sikerült elindítani még egy kutat Nagyatádon, így remélhetőleg holnap reggelre már csaknem minden háztartásban lesz víz.

Ma reggelre sikerült megközelíteni az egyik vízkutat, így a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. szakemberei fertőtlenítették és üzembe helyezték. Ám ez még mindig nem elég ahhoz, hogy a víztornyot tölteni tudják. Jelenleg a hálózat is üres, a következő órákban először az töltődik majd fel.

- Ha ma napközben nem lesz túl erős a fogyasztás, akkor reggelre talán a teljes területen lesz víz – osztotta meg reményeit az Atádhírrel Kajdy Péter, a DRV nagyatádi üzemmérnökségének vezetője. - A jelen pillanatban üzemelő két kút a város vízigényének nagyjából a 2/3-át tudja biztosítani. Ráadásul a vízfogyasztás tekintetében éppen csúcsidőszak van.

A szolgáltató az Atádhíren és az NVTV képújságján kívül szórólapokon és hangos bemondón tis tájékoztatta a lakosságot tegnap. Reggeltől késő estig járják a lajtos kocsik a várost: 3 egy-két köbméteres tartály és 4 nagy autó: ezekből, természetesen ivóvízminőségű vízhez juthatnak az emberek. A hálózatból kiengedett víz azonban továbbra is csak forralás után alkalmas fogyasztásra, hívta fel a figyelmet ismételten a DRV.

Most éppen az a helyzet, hogy valamennyi víz elcsorog Ötvöskónyiba, Lábodon továbbra sem folyik víz a csapokból. Ez a probléma összesen mintegy 14 ezer embert érint. A szakemberek úgy látják, ha továbbra is ilyen ütemben húzódik vissza a Rinya, remélhetőleg holnap még egy kutat üzembe tudnak helyezni. Akkor pedig mindhárom település vízellátását képesek lesznek biztosítani, legalábbis mennyiségileg: vagyis a tisztítás még csak később következhet.

Vissza az előző oldalra