Jön a fagy, mi lesz veled hóvirág?

A hét legmelegebb napjába léptünk, de ez nem lesz tartós: erős hideg front érkezik térségünkbe, és hoz magával mindent: záport, esőt, szelet, havazást. Kemény megpróbáltatásnak néznek elébe a rügyező kerti növények.

A mai nap csúcshőmérséklete akár a 11 fokot is elérheti térségünkben, de ezek után a hőmérsékleti skála meredeken zuhanni kezd, egészen vasárnapig, le egészen -4 fokig. Élénk szél fogja jelezni a hideg front bezúdulását, pénteken virradóra a reggeli órákban erős esőzéssel párosul a lehűlés, mely napközben enyhülhet, viszont szombaton a hajnali órákban ismét felerősödik és havas esővé, hózáporrá módosulhat. Az előrejelzések szerint szombat délután tetőzik majd a csapadékhullás. A hőmérséklet tovább fog zuhanni, vasárnap napközben is alig fogja elérni a 2 C° fokot. Készítsünk elő jégkaparót, esernyőt, meleg kabátot, vízhatlan bakancsot: hideg és lucskos hétvégére számíthatunk!

Az eddig szokatlanul meleg januári idő növényeinket is megtévesztette, sok helyen rügyezni kezdtek a fák, nyílni a virágok. A hétvégi fagy könnyen megviselheti szeretett kerti növényeinket. A talajközeli virágok fagyvédekezésben takarással segíthetünk. Számos tippet olvashatunk fagyvédelemről az interneten, javasoljuk, tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket!

Megosztás