Júniusban elkészül a Dél-Somogy Irodaház

Százmillió forint uniós támogatásból és ugyanennyi önkormányzati forrásból valósul meg az épület teljes energetikai korszerűsítése. A beruházás várhatóan évi 3 millió forintos energia-megtakarítást eredményez majd.

Az önkormányzati tulajdonban lévő irodaház új fűtési rendszert kap korszerű kazánnal és fűtőtestekkel. A teljes elektromos hálózatát kicserélik, új világítótestekkel és szerelvényekkel látják el. Külső hőszigetelést, külső nyílászárócserét és tetőszigetelést is kap az épület. A tetejére napelemeket telepítenek, amelyek teljes egészében ellátják elektromos energiával az irodaházat. Az udvaron 22 nyilvános parkolóhelyet építenek, ezeket bárki használhatja majd. Belül mindenhol elvégzik a burkolatcserét és a festést.

Az 1265 négyzetméter hasznos alapterületű komplexumban 44 irodahelyiséget alakítanak ki. Itt kap helyet a NAV (adóhivatal), a NINESZ, a család- és gyermekjóléti központ, a gyermekvédelmi szakszolgálat, a közjegyző, a vöröskereszt, valamint a horvát és a cigány önkormányzat.

A Dél-Somogyi Irodaház korszerűsítése jó ütemben halad, a tervek szerint júniusban már költözhetnek is az irodákba.

Megosztás