Kampánynyitót tartott Nagyatádon a Fidesz-KDNP

Teljesen felújítják a 68-as főutat, megépül az M60-as autóút Barcsig, tovább korszerűsítik a Nagyatádi Kórházat, komplex turisztikai fejlesztés lesz a Dráván – sorolta a legfőbb jövőbeni feladatokat Szászfalvi László.

– Leadtam 24 óra alatt majd 3 ezer aláírást, és ez jelentős örömhír számomra, hiszen ez az emberek bizalmát jelenti – az előzetes sajtótájékoztatón Szászfalvi László bejelentette, hogy addig mennyien támogatták ajánlószelvényükkel az indulását. Aztán köszöntötte a vendégét. A honvédelmi miniszter azt kérte: a polgárok továbbra is szavazzanak bizalmat frakciótársának.

– Kiváló ember, felkészült ember, sokat dolgozott a parlamentben, mindig fontos neki az itt élő emberek boldogulásának a lehetőségét bővíteni – jelentette ki dr. Simicskó István.

Minden választás tétje nagy, folytatta, de a mostanié egyenesen sorsdöntő.

– A sorsunk, a létezésünk forog kockán, hiszen látjuk azt, hogy milyen kihívásokkal szembesültünk az elmúlt 2,5 évben. Látjuk azt, hogy Európában milyen változások történnek, milyen kulturális, együttélési, civilizációs, vallási feszültségek alakulnak ki Európa nagyobb városaiban. Mi nem akarjuk, hogy Magyarország bevándorlóország legyen, mi szeretnénk megtartani Magyarországot magyar országnak, szeretnénk, ha a gyermekeink aszerint az értékrend szerint növekednének fel, amelyben mi is nevelkedtünk.

A somogyi 2. számú választókerület Fidesz-KDNP jelöltje az eddig végzett munkára utalva kiemelte:

– Az elmúlt 4 esztendőben a választókerületben több mint 58 milliárd forintos európai uniós támogatás, fejlesztés indult meg vagy van elindulófélben – mondta Szászfalvi László. – Megépült a Nagyatádot elkerülő út, több kórházberuházás is megvalósult, CT-t is telepítenek oda, és sok támogatást kaptak a helyi vállalkozások. Elértük azt, hogy Nagyatádon most már 5% alatti a munkanélküliségi ráta, ami, azt gondolom, hogy országos szempontból is kiemelkedő, hiszen egy hátrányos helyzetű térségről beszélünk állítólag, de azért most már jövünk kifelé ebből, hála istennek.

Természetesen rengeteg feladat van még. A következő években 4-5 elkerülhetetlen fejlesztést kell megvalósítani, folytatta.

– A kórháznak a fejlesztéseit, felújítását tovább kell folytatnunk. Több pályázat került már benyújtásra, illetve az elkövetkező hetekben kerülnek benyújtásra ezek a pályázatok. Nyílászáró-cseréktől kezdve sok minden, tehát az egész kórházat be kell fejeznünk. Ezenkívül a 68-es útnak a teljes felújítása, ez a kormányzati programban benne szerepel, tehát a következő évek során reménység szerint ez is el tud kezdődni. Már most szerepel a Nemzeti Komplex Útfelújítási Programban, 2022. a vége ennek, tehát ebben szerepel a 68-as út.

Kiemelte az M60-as Pécs-Szigetvár-Barcs autóút megépítését is. Elkezdődtek az egyeztetések a horvát féllel a határmetszés végleges pontjának a kijelöléséről. Szintén fontos feladatnak nevezte az alsóbbrendű útvonalak felújítását, amelyekre már van hazai forrás.

– Következő esztendők során nagyon fontos feladat lesz, hogy itt minél több utat fel tudjunk újítani. Továbbá a következő 3 esztendőben a Dráva-medence komplex fejlesztési programja, kifejezetten inkább az ökoturisztikára és a turisztikára kihegyezve, a Pannon ETT-nek a kiemelt projektje lesz – jelezte Szászfalvi László.

A kampánynyitót a kulturális központ színháztermében tartották. A köszöntők és a felszólalások után a párt megvendégelte a résztvevőket, majd a Csík zenekar adott koncertet számukra.

Megosztás