2023. Szeptember 25, Hétfő
Eufrozina, Kende napja

Képeken a zumba családi nap Szerző: Simon Tamás | 2023-09-17 10:26:00 | Címkék: kulturáis központ, zumba, családi nap, nagyatád

Az egészség és a mozgás jegyében telt a délután tegnap a kulturális központban, de a gyerekek sem unatkoztak.

A korai érkezők az Egészségfejlesztési Iroda testösszetétel-mérése után már úgy állhattak neki a délutáni a programoknak, hogy tisztában voltak az elemzésnek, és az EFI munkatársainak köszönhetően, hogy milyen mozgásformák azok, amikkel fittebbek és egészségesebbek lehetnek.

A délután egy könnyed, ám hasznos gerinctornával kezdődött, hisz, ahogy elhangzott: az ülőmunka, a mozgásszegény életmód rendkívül igénybe veszi a test vázszerkezetét. Ezt követően székes zumbán mozoghattak a résztvevők Farkasné Erzsébet zumba instruktorral, tánc és mozgásterapeutával és kineziológussal, hisz, ahogy elmondta, a zumba nem korfüggő.

Az erőteljesebb mozgásformák is terítékre kerültek, Bencsikné Mohari Veronika fit fight bemutatójához lehetett csatlakozni. A nagyatádi és a nagykanizsai zumbacsapattal is mozoghattak a családi napra kilátogató nagyatádiak, sőt, az atádi karatésok és dzsúdósok is megmutatták a tudásukat. Itt érdemes megjegyezni, hogy mindkét egyesület folyamatosan várja az új jelentkezőket.

A legkisebbekre is gondoltak a szervezők, kreatív kuckóval, kézműves foglalkozással, arcfestéssel, csillámtetoválással és lufiállat-hajtogatással is készültek. A kulturális központ előtt pedig egy légvár biztosította a gyerekek szórakozását, illetve zsonglőrelőadást láthattak.

Természetesen nemcsak a mozgás, hanem az étkezés is is fontos része az egészséges életmódnak, ezt hivatott bemutatni a vegán főzőkör, akik ízletes falatokkal várták a vendégeket, amiket ezen sorok szerzője is előszeretettel kóstolgatott a délután folyamán.

Később már nemcsak a zumbások, hanem a gyerekek is táncra perdültek, az est leszálltát követően tűzzsonglőrök szórakoztatták a közönséget, majd a nap zárásaként Pünkösd Márton tartott retro diszkót.

Fotók: Kóczián Zoltán Gergely
Fotók: Kóczián Zoltán Gergely - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

(Fotók: Kóczián Zoltán Gergely)

Vissza az előző oldalra