Két hét alatt száz forinttal drágult a gázolaj

Szerdától bruttó harminc forinttal, átlagosan 823,9 forintra emelkedik a gázolaj literenkénti ára – írja a holtankoljak.hu. Az árváltozás a hatósági árat nem érinti.

A kormányzati árstop miatt a magyar forgalmi engedélyű, magánhasználatban lévő gépjárművek, a taxik és a mezőgazdasági gépek októberig biztosan 480 forintért tankolhatnak.

Nagyatád mindhárom töltőállomásán korlátozások vannak érvényben a hatósági áron vásárolható üzemanyagok mennyiségét illetően.

A MOL 50 literben határozta meg a naponta tankolható üzemanyag-mennyiséget a kúthálózatán. Ez a mennyiségi korlátozás csak a kisnyomású kútoszlopokat érini, amelyek személyautók tankolására alkalmasak. Kannába továbbra is csak piaci áron lehet üzemanyagot vételezni.

AZ OMV kútján ennél rosszabb a helyzet. Az árstop bejelentése óta csökken a tankolható mennyiség, jelenleg 15 litert tankolhatunk hatósági áron.

A Tele-Tanknál kedd reggel „átmeneti készlethiányra” figyelmeztettek a hatósági áras kútoszlopoknál.

A helyzetet tovább nehezíti, hogy a MOL az eddigi 50 százalék helyett átmenetileg csak a vállalt mennyiség 35 százalékát szállítja a magántulajdonban lévő benzinkutak részére.

A benzin ára most nem emelkedik, így az alábbi átlagárakra lehet számítani:

  • 95-ös benzin: 686,9 Ft/liter
  • Gázolaj: 823,9 Ft/liter 

(Nyitókép: Röhrig Dániel)

Megosztás