Két nap alatt kétszer is ugyanoda riasztották a tűzoltókat

Az egyik lábodi ház udvara különösen gyúlékonynak bizonyult az elmúlt napokban. Először a tároló gyulladt ki, és a lángok átcsaptak a lakóház tetőszerkezetére. Két nap múlva egy kanapé gyulladt ki az udvaron. Fotókkal!

Szombat délután kigyulladt egy lakóházhoz csatlakozó tároló Lábodon, a Szabadság utcában. A tizenöt négyzetméter alapterületű helyiségből átterjedtek a lángok a családi ház tetőszerkezetére is, amely mintegy ötven négyzetméteren égett. A nagyatádi hivatásos tűzoltók két vízsugárral rövid idő alatt eloltották a lángokat. A lakórészt nem érintette a tűz.

Két nappal később ugyanarra a címre riasztották a nagyatádi tűzoltókat: az épület mellett, az udvaron elhelyezett kanapé égett, majd a tűz átterjedt a házra is. A tűzoltók a kiérkezést követően áramtalanították az épületet, majd a füsttel telítődött házból kihoztak egy gázpalackot, és megakadályozták a lángok továbbterjedését. A tűz eloltása után az egységek átvizsgálták és átszellőztették az egész épületet.

Az eset körülményeinek tisztázása érdekében a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárást indított.

Megosztás