Kigyulladt egy kamion, ég a gabona Lábod határában

Öt településről is a helyszínre vonultak a tűzoltók, már egy erőgép, sőt, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is ott van, mert az erős szélben nagyon gyorsan terjednek a lángok, meglehetősen veszélyes a helyzet.

Olvasóinktól kaptuk a gyorshírt: kigyulladt egy kamion Lábod határában. Éppen arrafelé autóztak, amikor észlelték az esetet ma délután 16.45 óra körül. Fotókat is küldtek, köszönjük.

Érdeklődésünkre a megyei katasztrófavédelem sajtóügyeletén elmondták: betakartás közben gyulladt ki a kamion, leégett a pótkocsijában lévő gabonával együtt, majd az erős szélben gyorsan továbbterjedt a másodlagos tűz,  és több hektár gabona is lángra kapott. A helyszínre vonultak a nagyatádi, a barcsi, a szigetvári és a kaposvári hivatásos tűzoltók, valamint a görgetegi és a lábodi önkéntesek. Öt gépjárműfecskendővel és két vízszállítóval igyekeznek oltani a tüzet. Nem sokkal később egy erőgép is bekapcsolódott a kármentésbe, ami a a tűz körülhatárolásában segíti a tűzoltók munkáját. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy  körbeszántja vagy körbetárcsázza a területet. Mellette egyébként az egyik oldalon egy kukoricás, a másikon pedig szintén gabonatábla van.

Időközben a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre sietett Kaposvárról, ők iránytíják az oltási munkálatokat.

 

 

 

 

Megosztás