Kilenc nagyatádi kapott elismerést a somogyi nyugdíjas szövetségtől

Kitüntetést és díjat is átvehettek a somogyi nyugdíjasokért végzett kiemelkedő munkájukért. A legmagasabb elismerést, a Szövetségben a Szépkorúakért díjat kapta Györke József. A Szövetség dísz tagja lett Pünkösd Márton.

Az Idősek Világnapjára, a Somogyi Szépkorúak Hónapjára és a megyei nyugdíjas szövetség megalakulásának 30. évfordulójára időzített ünnepi ülésen az elnökség által korábban alapított négyféle elismerést adtak át Kaposváron.

A szövetség legmagasabb szintű kitüntetése a Szövetségben a Szépkorúakért díj. Ezt minden évben öt olyan tag kapja meg, aki hosszú idő óta kiemelkedően dolgozott a szövetségéért, a klubjáért, a somogyi nyugdíjasokért. Idén többek között Györke József, a Háromfai Ezüst Évek Nyugdíjas Klub elnöke vehette át.

Ő alapító tagja és kezdettől elnöke a 14 éve megalakult háromfai klubnak. Több cikluson keresztül alpolgármesterként dolgozott a településéért és az ott élő nyugdíjasokért. Hobbija a fotózás, melyet a köz szolgálatában is végez. Így újságíróként hosszú évek óta krónikása a nagyatádi térségben folyó klubéletnek. A Somogyi Hírlapban megjelenő írásai, fotói eredményeként megyénkben sokan kapnak tájékoztatást a szövetségről. A Generációnk országos nyugdíjas folyóirat rendszeres tudósítója. A munkájával nagy szolgálatot tett és tesz a somogyi szövetség munkájának bemutatásáért.

A Szövetség dísz tagja címet a tagsághoz nem tartozók közül az kaphatja meg, aki hosszú időn keresztül kimagaslóan támogatja, segíti a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetsége munkáját. Többek között ezt adományozták Pünkösd Mártonnak, a Nagyatádi Kulturális és Sportközpont igazgatójának. Ő több mint egy évtizede támogatója és segítője a nagyatádi szervezetek, a Rinya-menti kistérség és a szövetség kulturális és egyéb rendezvényeinek. Elkötelezett híve az idősügynek. Precíz és színvonalas munkájának köszönhetően a Nagyatádon megtartott nyugdíjas rendezvények – köztük a kistérségi és a megyei kulturális gálák – technikai feltételei és külsőségei mindenkor színvonalas élményt nyújtanak.

A Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetsége Díszoklevelét vehette át többek között

  • Czimbalek János, a Nagyatádi ÁFÉSZ Nyugdíjas Klub tagja
  • Farkas Béláné, a Nagyatádi Cérnagyári Nyugdíjas Klub alapító tagja
  • Huber István, a Nagyatádi Szakszervezeti Nyugdíjas Klub tagja és szponzora
  • Strublics Józsefné, a Nagyatádi ÁFÉSZ Nyugdíjas Klub alapító tagja.

A megyei szövetség Kovács Lajos emlékplakettel köszönte meg 20 éves vezetői munkáját Fülep Istvánnak, a Nagyatádi Bajtársi Egyesület elnökének. Emléklapot adott át 10 éves vezetői munkájáért Horváth Józsefnek, a Nagyatádi Konzervgyári Szakszervezeti Nyugdíjas Klub elnökének; és szintén 10 éves vezetői munkájáért Horváth Sándornénak, a Nagyatádi Cérnagyári Nyugdíjas Klub elnökének.

 

 

Megosztás