Kiskutyák szállták meg a Solar Hotelt

Jobban mondva szálltak meg benne. Egy egész hétvégét töltöttek el Nagyatádon a Bichon Havanese kutyafajta képviselői és, persze, gazdáik. Valamennyien egy országos klub tagjai, most látogattak először városunkba.

Nagyatádra látogattak a Bichon Havanese Club – Hungary csoport tagjai. Ennek az országos szintű közösségnek jelenleg csaknem 6500 tagja van, és értelemszerűen valamennyien a fajta kedvelői. A csoport tagjai egymástól kérnek segítséget a Bichon kutyusok gondozásával és ápolásával kapcsolatban. Nagyon sokan kedvelik ezt a Kubából származó fajtát, ugyanis bohókás, kedves természetűek, könnyen kezelhetőek, és kis méretük, valamint hipoallergén szőrzetük miatt gyerekek mellé ideálisak. A facebook csoportot csaknem 10 éve hozta létre a klub vezetője, Bichon Ancsi, azaz Mészáros Anikó.

„Bichon Ancsi” és kutyusai: Bizsu és Milka

Eredetileg azért alapítottam, hogy a két kutyusomnak, Bizsunak és Milkának játszótársat találjak. Aztán az évek alatt a csoport kinőtte magát, jelenleg csaknem 6500 tagja van, de ezen belül akad, akinek 6-7 kutyája is van, szóval rengeteg kutyát ölel fel a klub. Egy éven belül már országos találkozót szerveztünk Pesten, amit azóta is minden évben megtartunk, most már az ország különböző pontjain, főleg kutyaiskolákban. Már az első találkozón megjelent a Solar Hotel mint támogató, és már évek óta terveztük, hogy ellátogatunk Nagyatádra. Ha valaki kutyabarát szállodát keresett, annak mindig ajánlottuk a Solart. Tavaly ősszel határoztuk el, hogy az egyik mini találkozónkat itt tartjuk, és egy egész hétvégét itt töltünk, a szervezésben Turcsics Adrienn volt a segítségünkre. Eredetileg sokkal többen jöttünk volna, belaktuk volna az egész szállodát, de, sajnos közbeszólt a covid.

Kiskutyák szállták meg a Solar Hotelt
Kiskutyák szállták meg a Solar Hotelt

Így végül 13 kutyus és 17 gazdi érkezett pénteken Nagyatádra. Még aznap egy kutyakozmetikai előadáson vettek részt Kuncz Kinga, a Dió Kutyakozmetika működtetőjének jóvoltából, amelyen egyebek között a helyes ápolási technikákról, higiéniai gondozásról volt szó, végül kötetlen beszélgetésbe csapott át az előadás. Este pedig a kutyusok és gazdáik stúdiófotózáson vettek részt. Szombaton szabadprogram keretében bejárták a város legszebb pontjait, többen például megkerülték a Csónakázó-tavat. A kutyatulajdonosok jól érezték magukat városunkban.

– Igen kellemes csalódás volt, őszintén megmondom, arra számítottunk, hogy egy lepukkadt kisvárosba érkezünk, ahhoz képest egy gyönyörű, parkosított, zöld város fogadott minket. Öröm volt ilyen helyen sétáltatni Dagit – mondta az egyik kutyatulajdonos, Gaál László.

Dagi különösen kitűnik a tömegből, ugyanis zöld kakastaréjjal és zöld farokkal büszkélkedik.

–  Szigorúan kutyakozmetikus segítségével, bőrbarát készítményekkel van kezelve a bundája – mondta László. – Őt nem zavarja, viszont nagyon jól áll neki ez a fazon, és mindenki imádja. Öröm nézni, ahogy lent sétálok a kutyával, jönnek a maszkos emberek búskomor arccal, aztán észreveszik Dagit, és látszik, hogy elvigyorodik a szemük. Nem feltűnési viszketegség miatt kapott ilyen frizurát, ignkább csak szeretem kizökkenteni az embereket a szürkeségből. Nagyon sok embert megmosolyogtat, most is sétáltunk vele a piactéren, és a gyerekek csillogó szemmel mutogattak rá, hogy „Színes kutya! Színes kutya!” Ahol élek, ott Dagi egy valóságos sztár. Ezt a kutyafajtát nem lehet nem szeretni.

Dagi a környék
Dagi a környék „legmenőbb” kutyája

A mini találkozó tagjai vasárnap délelőttig voltak városunk vendégei. Jövőre is szeretnének ellátogatni Nagyatádra.

 

Megosztás