Kiss János ezüstérmes lett a lépcsőfutó versenyen

Teljes védőfelszerelésben kellett felrohanni a 14. emeletre, ám előbb a földszinten egy speciális ajtószerkezeten túljutva egy vízsugarat kellett kifektetni a 11. emeletig. Legfelül egy 80 kilós bábut mentettek ki.

A Magyar Tűzoltósport Egyesület Szombathelyen rendezte meg az idei év első lépcsőfutó versenyét április 30-án. A kihíváson Somogy megyéből kaposvári, bolhási és karádi hivatásos, valamint önkéntes tűzoltók mérették meg magukat.
A versenyen a résztvevőknek a szokványos lépcsőfutástól eltérően nehezítő körülmények leküzdésével kellett feljutniuk a 14. emeletre. A földszinten a versenyzőknek egy speciális ajtószerkezeten túljutva egy vízsugarat kellett kifektetniük egészen a 11. emeletig. A neheze ezután következett, amikor a legfelső szinten egy nyolcvan kilós bábut mentettek ki a tűzoltók. A somogyi tűzoltók is szintről szintre küzdötték fel magukat, és teljesítményükkel öregbítették a megye hírnevét.

Női kategóriában a dobogó felső két fokára is a KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltói állhattak. Török Eszter első helyezést, dr. Ódor-Sápi Csilla pedig második helyezést ért el. Negyven év felett a férfiak közül Kiss János, bolhási önkéntes tűzoltó második lett, míg a 30 és 39 év közötti kategóriában ifj. Bodó László aranyérmet szerzett, csupán 0,13 másodperccel lemaradva az abszolút kategória legjobb időeredményétől.

Megosztás