Köddel és ónos szitálással köszönt ránk a hétfő

Hétfőn folytatódik még az utóbbi héten megszokott idő, tehát marad a borongós, erősen felhős, párás idő, hajnalban lehet kisebb ónos eső, napközben már nem lesz csapadék.

Az előttünk álló héten változékony, többször csapadékos idő vár ránk. Hétfőn folytatódik még az utóbbi héten megszokott idő, tehát marad a borongós, erősen felhős, párás idő. Csupán kisebb eső fordulhat elő. Kedden egy meglehetősen dinamikus hidegfront közelíti meg térségünket. A front előterében délelőtt már lehet kisebb csapadék, majd délután átmenetileg a felhőzet elvékonyodhat és rövid időszakokra még a nap is kisüthet.

A kora esti óráktól ismét beborult az ég, és intenzív záporok, zivatarok alakulhatnak ki, melyeket szélerősödés és aprószemű jég is kísérhet. A csapadék hullás következtében az esőt átmenetileg havas eső és hó is felválthatja. Összességében jelentős mennyiségű csapadék is lehullhat. Szerdán felhőátvonulásokra kell számítanunk és ezekből a felhőkből záporok, havas eső záporok is kialakulhatnak. Csütörtökön átmenetileg csendesebb időnk lesz, csak kis eséllyel lehet csapadék és a nap is kisüthet pár órára, a délután második felében lehet több a felhő az égen. Pénteken délelőtt lehet több felhő, záporok kialakulására lehet számítani, délután elvékonyodhat a felhőzet, kisüthet a nap. Meglehetősen enyhe lesz az idő, a hőmérséklet a 14 fokot is elérheti a délutáni órákban. A hétvégén is folytatódik a változékony, enyhe, többször csapadékos idő – írta az Atádhírnek Varjas Kornél a metnet adminisztrátora.

Jellemző hőmérsékletek:

Hétfő reggel: -1 fok körül Hétfő délután: 3, 5 fok

Kedd reggel: 0, +2 fok Kedd délután: 10, 12 fok

Szerda reggel: -2, 0 fok Szerda délután: 6, 7 fok

Csütörtök reggel: -2, -3 fok Csütörtök délután: 7, 8 fok

Péntek reggel: 4, 6 fok Péntek délután: 12, 14 fok

Szombat reggel: 5, 7 fok Szombat délután: 12, 14 fok

Vasárnap reggel: 5, 7 fok Vasárnap délután: 11, 12 fok

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő reggelre elsőfokú figyelmeztetést adott ki az egész megyére az ónoseső miatt. Valamint az egész Dunántúlon sűrű, zuzmarás ködre számíthatunk, ahogy az elmúlt napokban az már többször előfordult.

Megosztás