Körülhatárolták a két hektáros bolhási tüzet Szerző: Katona József | 2018-05-01 15:42:00 | Címkék: katasztrófavédelem, tŰz, kigyulladt, erdő, nagyatád

Munkatársunk a helyszínről jelentette: a hatalmas területen izzó aljnövényzetet és a szomszédos erdőre is átterjedő tüzet sikerült a hat somogyi egységnek megfékeznie és körülhatárolnia. Helyszíni fotókkal!

Mint arról beszámoltunk, ma délután meggyulladt egy csemetekert aljnövényzete a Somogy megyei Bolhás község külterületén. Mintegy két hektárt érint a tűz, amely az erdő felé terjedt tovább. A kiterjedt területre és a veszélyre való tekintettel több hivatásos és önkéntes tűzoltóegység is a helyszínre vonult. Mostanra sikerült körülhatárolniuk a tüzet, de valószínűleg még órákig eltart, hogy végleg el is oltsák, illetve megakadályozzák az újbóli fellobbanását.

Most kaptuk a friss hírt a katasztrófavédelemtől: összesen 3 hektárt érintettek a lángok. A Bolhás külterületén lévő csemetést két, a környező gazos területet pedig egy hektáron. A tűzoltók eloltották a lángokat.

Munkatársunk helyszíni felvételei jól mutatják, milyen megfeszített munkát kell végezniük a tűzoltóknak.

Munkában a somogyi tűzoltók
Munkában a somogyi tűzoltók - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vissza az előző oldalra