Kutya támadott egy idős asszonyra Segesden Szerző: Herr Dávid | 2021-02-09 08:57:00 | Címkék: kutya, támadás, terrier, segesd, nagyatád

Októberben egy kiszökött Staffordshire terrier súlyos sérüléseket okozott egy 80 éves asszonynak. A gondatlan gazda ellen most emelt vádat a járási ügyészség, közérdekű munka kiszabását indítványozták.  

 

2020 októberében, Segesden egy 23 éves férfi és édesapja a lakóházuk utcafronti drótkerítését javították, amit a munkálatok közben részben megbontottak, így azon egy nyílás keletkezett. Az édesapának egy idő után dolga akadt, ezért a fia egyedül folytatta a munkát, nem sokkal később azonban elment építőanyagért a szomszédba, ezáltal a három éves, udvaron tartott Staffordshire terrier keverék kan kutyáját őrizetlenül hagyta. Az eb ekkor figyelt fel az ingatlan előtt sétáló 80 éves sértettre, és a kerítés megbontása miatt kialakult nyíláson keresztül kiszaladt az utcára, ahol rátámadt az idős asszonyra, akit a lábszárán és a bokáján is megharapott, ezáltal nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket okozott.

A kutyatámadásnak az vetett végett, hogy az idős asszony kiabálására a vádlott, annak élettársa, és az egyik szomszéd is a helyszínre érkezett, melynek hatására az eb visszament az udvarra. A Nagyatádi Járási Hivatal később a vádlottal szemben állatvédelmi bírságot szabott ki, majd a megfigyelési zárlat leteltét követően a kutyát a vádlottnak visszaadta.

A Nagyatádi Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat. A Nagyatádi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel közérdekű munka kiszabását indítványozták a vádlottal szemben.

Vissza az előző oldalra