Lezajlott a nagyatádi tehetségkutató első fordulója – 45-en jutottak tovább

Péntek délután és ma délelőtt rendezték meg a Nagyatád, itt vagyok! fiataloknak rendezett tehetségkutató első fordulóját. Tegnap a képzőművészeti és digitális, ma pedig a színpadi műfajokat értékelte a zsűri.

Mint arról korábban is beszámoltunk, egész éves tehetségkutató versenyt rendezett Nagyatád Város Önkormányzata a 10-26 éves nagyatádi fiatalok számára. Összesen három fordulóban kell a versenyzőknek bemutatniuk a tudásukat. Az első, úgynevezett válogatót tartották most a hétvégén.

A képzőművészeti és digitális műfajokban nevezett résztvevőknek már előre le kellett adniuk a pályamunkájukat, melyet a kulturális központ kamaratermében állítottak ki. Ezek értékelése, eredményhirdetése és a rendezvény megnyitó ünnepsége zajlott tegnap délután.

A képzőművészeti kategóriában összesen 34-en adtak be pályamunkát, többségében festményeket és rajzokat. Egy-egy művészpalánta több alkotással, különböző stílusokban is nevezhetett. A digitális műfajon belül várták azon fiatal tehetségek munkáit, akik videót forgattak, fotóztak vagy elektronikus grafikával, rajzzal készültek – összesen 9-en alkottak ebben a műfajban. Ezeket az alábbi képtárban lehet megtekinteni.

Összesen három videóval neveztek a tehetségkutatóra. Ezeket itt lehet megtekinteni.

A rendezvénysorozatot Ormai István polgármester nyitotta meg.

Örülök annak, hogy Nagyatádon ilyen sokan vannak, akik érdeklődnek a képzőművészet, az ábrázolás iránt – mondta a polgármester. – Biztatlak benneteket arra, hogy amit éreztek, amit gondoltok, amit láttok, vagy amit látni szeretnétek, azt rajzoljátok le. Fessétek meg, véssétek bele valamibe, forgassátok le, fotózzátok le, mert akkor abban ti vagytok, és akkor is mondhatjátok bármikor, hogy Nagyatád, itt vagyok!

A képzőművészeti kategóriában Ország László képzőművész és zsűritag mondott értékelő beszédet, illetve ő adta át a továbbjutóknak járó oklevelet. Összesen 17-en alkothatnak újra a második fordulóban is. Digitális kategóriában pedig Herr Dávid szerkesztő-riporter hívta ki a 7 továbbjutó fiatalt átvenni az oklevelet.

A tehetségkutató szombat délelőtt folytatódott a színpadi kategóriák bemutatásával. Itt a versenyzők verssel, prózával, tánccal, ének-zenével készülhettek. Összesen 27-en léptek fel a délelőtt folyamán valamilyen produkcióval. Színes műsort állítottak össze a fiatalok: több érzelmes, szenvedélyes szavalat hangzott el, néptánctól és cigánytánctól dübörgött a színpad, gitárral és szintetizátorral kísért ének töltötte meg a nézőteret. Kiemelkedő táncjeleneteket és egy szívhez szóló rap előadás is láthatott a közönség. A nagyatádi kötélugrók sem hiányozhattak a fellépők közül. És akadtak olyan fellépők is, akiknek elsősorban nem a továbbjutás, hanem a közönség megnevettetése volt a céljuk.

Délre a zsűri döntést hozott: a bemutatott produkciókból összesen 21-et juttatott tovább. Az okleveleket Hornyák Kata magyar nyelv és irodalom tanár, Máté Attila zenekarvezető és dr. Hajdúné Tóth Csilla tánctanár adták át.

A Nagyatád, itt vagyok! tehetségkutatóról hamarosan videós összeállítást is bemutatunk.

Megosztás