Ma még fújhat, de a héten nem lesz vihar

Nem kell tartanunk se viharoktól, se a mínuszoktól a következő héten. Kora tavaszias idő köszönt be, csak a hétvége felé térnek vissza a fagyos reggelek. De száraz időre se készüljünk, kisebb esőzések előfordulhatnak.

Varjas Kornél, a Metnet adminisztrátorának előrejelzésével indítjuk a hetet:

Az előttünk álló héten kevés csapadékra kell számítani, napos és felhős időszakok váltják egymást. Hétfőn fátyolfelhős, szűrt napsütéses időre készülhetünk, eső nem fog esni. A szél viszont élénk lesz: délnyugatról érkezik erős lökésekkel.
Kedden beborul az ég: a nap nagy részében erősen felhős vagy borult lesz az ég felettünk, főként reggeli órákban esőre is kell számítani.  
Szerdán eleinte erősen marad a borús idő, majd a délutáni órákra elvékonyodhat a felhőzet. Ekkor már szűrt napsütéses idő várható. Számottevő csapadék napközben nem valószínű, viszont kisebb csepergő eső a reggeli órákban azért előfordulhat.
Csütörtökre virradóra lehet kisebb eső, majd napközben jobbára napos, száraz időjárás várható. Pénteken ismételten napos, felhős időszakok váltakozhatnak, csak kisebb csapadék fordulhat elő. A hétvégén jobbára felhős időre kell felkészülnünk. Bár elázni nem fogunk, hébe-hóba előfordulhat egy kisebb eső.

 

Jellemző hőmérsékletek:

Hétfő reggel: 5, 7 fok körül
Hétfő délután: 17, 18 fok

Kedd reggel: 6, 7 fok
Kedd délután: 11, 12 fok

Szerda reggel: 1, 2 fok
Szerda délután: 11, 12 fok

Csütörtök reggel: -2, -1 fok
Csütörtök délután: 8, 9 fok

Péntek reggel: -3, -1 fok
Péntek délután: 11, 13 fok

Szombat reggel: -2, -1 fok
Szombat délután: 11, 12 fok

Vasárnap reggel: 4, 6 fok
Vasárnap délután: 15, 16 fok

Megosztás