Már életében legendává vált

Idén februárban lenne száz éves idős dr. Béres József. A Széchenyi-díjas tudósnak, a Béres Csepp megalkotójának emléke előtt egy róla szóló dokumentumfilmmel tiszteleg a Nagyatádi VTV.

„Soha egyetlen embertársam életéről nem akartam, nem akarok és nem is tudnék lemondani. Más a dolgom a világban” – vallotta dr. Béres József. A legendás feltaláló élete a szorgalom, a kitartás, az ötletesség, a kemény munka, a segítőkészség és a közösségbe vetett hit egyik legszebb példája. Bár sokszor mondta, hogy „senki nem lehet próféta a saját hazájában”, ő mégis az lett. A benne lakozó rendkívüli elhivatottság még életében legendává nemesítette alakját. Kabay Barna filmrendező dr. Béres Józsefről szóló dokumentumfilmje számos, archív felvétellel idézi fel a kutató kihívásokkal, megpróbáltatásokkal teli életútját és harcát azért, hogy a legreménytelenebb helyzetekben is reményt tudjon adni embertársainak.

A 2015-ben készült 50 perces dokumentumfilmet holnap (február 19-én) este a városi magazinműsort követően, kb. 18.50 perckor sugározza a Nagyatádi VTV.

 

Megosztás