Még ma átadják a 68-as nagyatádi elkerülő szakaszát

Helyreállította a júliusi árvízben leszakadt Rinya-hidat a Magyar Közút N. Zrt. Persze, itt is lesznek még munkálatok, akárcsak a segesdi hídnál, de a forgalom már haladhat az elkerülőn.

Meghökkentő felvételeken mutattuk be, hogyan borította el a villámárvíz július 25-én Nagyatádot, és hogyan szakította le a 68-as főút elkerülő szakaszán a Rinya-hidat. Még egy autó is beszorult a híd alá, amit aztán a katasztrófavédelem emelt ki onnan

Ezenkívül egy sor útszakasz rongálódott meg a térségben. Augusztus elején még azt válaszolta kérdésünkre az állami közútkezelő, egyelőre nem tudják, mikor fogják helyreállítani a károkat. Aztán arról tájékoztatták az érintett önkormányzatokat, hogy legkésőbb decemberre elkészülnek a munkálatokkal. Nagyatádon figyelemfelhívó tüntetést szervezett az ügyben Ander Balázs ellenzéki képviselő. Augusztus utolsó napjaiban végül közölte a közút, hogy szeptemberben nekiállnak a Balaton irányába való közlekedés helyreállításának, azaz kijavítják a segesdi Rinya-hidat. Előzetes felméréseik szerint ez 150 millió forintba, az atádi pedig 250 millióba kerül. 

Két hét alatt elkészült a segesdi híd rekonstrukciója, szeptember közepén ismét szabad volt az út a Balaton irányába. A szakemberek rögtön el is kezdték az atádi elkerülő helyreállítását. Akkor október közepére ígérték a munkák befejezését, ám ennél is gyorsabbak voltak. A Rinya-híd háttöltésének építését a múlt héten befejezték. A szalagkorlátok és a sebességkorlátozó táblák kihelyezését követően, ma délután visszaadják a forgalom részére a szakaszt.

Társaságunk a hét elejére valamennyi általunk megoldható árvízkárral kapcsolatos ideiglenes helyreállítási munkát elvégzi, válaszolta  az Atádhír kérdésére a Magyar Közút Zrt. Munkatársaink hétfőn 15 órakor kezdik meg a nagyatádi elkerülő szakasz lezárásának megszüntetését a jelzőtáblák bevonásával, fogalmazott Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető. A forgalom ezután rövid időn belül megindulhat a szakaszon, a híd környezetében 30 km/órás sebességkorlátozással.

Az állami közútkezelő azt írta: forgalmat képező akadály csak a 61-es főút Böhönye és Vése közötti szakaszán marad, ahol külső kivitelező állítja helyre a károkat. Valamennyi árvízkárt elszenvedett hídnál lesznek még beavatkozások, de ezeket már egy külső szakvállalkozás végzi el. Ilyenek a mederburkolatok, töltéskúpok, burkolások, kiegyenlítő lemezek helyreállítása, ezek esetében előfordulhatnak további forgalomkorlátozások, közölte válaszában az állami cég.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

 

Megosztás