Még számítógépet is adományoztak a nagyatádiak

Legalább 60 élelmiszercsomagot, tisztálkodási és tisztítószereket, rengeteg gyerekruhát, játékot és édességeket. Ezekből állítottak össze a karácsonyi ajándékokat a rászoruló családoknak a képviselők és segítőik.

Évek óta szervezi Németh Csaba és korábban Simonovics Józsefné, most pedig Pallai Lászlóné a karácsonyi adományok gyűjtését és osztását. Ezzel igyekeznek biztosítani egyrészt a lehetőséget az együttérzésre, szolidaritásra és az ajándékozás örömére; másrészt pedig ezek elfogadására, segítve a rászoruló családoknak, szebbé téve az ünnepüket.

Az egyik Hunyadi utcai tízemeletes aljában lévő raktárhelyiségben éppen hárman válogatják és készítik össze az ajándékokat. A két nagy teremben a polcok telepakolva ruhákkal, cipőkkel, könyvekkel és játékokkal. Mintha csak egy hatalmas turkálóban lennénk. Mindenhol zsákok és csomagok sorakoznak.

Óriási munka – sóhajt fel Pallai Marika. – Itt minden családnak személyre szabottan igyekszünk összeválogatni az ajándékokat. Ugye, attól függően, hányan vannak, mekkorák a gyerekek, mire van inkább szükségük.

Idén pedig még el is kell vinniük a családoknak, hiszen a korlátozó intézkedések miatt nem lehet egy helyen kiosztani azokat. Húsz család jelentkezett a két önkormányzati képviselőnél. Nekik külön csomagokat állítottak össze: gyerek- és felnőtt ruhákból egyet-egyet, egy másikat játékokból és édességekből, valamint egy élelmiszerekből, tisztító- és tisztálkodószerekből állót.

Másik hatvan élelmiszercsomag is már kiszállításra vár. Ezekben liszt, cukor, rizs, tej, étolaj, konzerv, száraztészta, továbbá tisztító- és fertőtlenítőszerek vannak.

Németh Csabával útra kelünk, a szokásos ajándékokon kívül a soron következő családhoz egy különleges meglepetést is viszünk. A kapuhoz elénk jön a háromgyerekes Katalin, hozzá bújva a 2,5 és az ötéves. Kissé szégyenlősen, de csillogó szemekkel lesik, mit kapnak. Az élelmiszereken kívül mindegyik gyerek egy-egy ajándékcsomagot is bontogathat majd odabent.

Én gyesen vagyok, a férjem dolgozik. Ötünknek, bizony, magas a rezsi, meg kölcsön is van a házon – sorolja Katalin. – Pedig fával is fűtünk, hogy olcsóbb legyen.

Előkerül a meglepetés is: egy táblagép. Ez a hatodikos nagylányé lesz. Idén különösen értékes ajándék, hiszen gyakran kell digitálisan tanulnia, leckét írnia otthon, ami anya telefonján, bizony, igencsak nehézkes.

Erre még álmomban sem gondoltam, mondja örömmel az édesanya, és miután megköszöni, hozzáfűzi: nagyon boldog lesz a lányom.

 

Megosztás