Meghibásodott a sorompó a Somogyszobi utcában

Olvasónk jelezte, hogy vasárnap este, egy kis időre kialudt a fényjelző készülék a Somogyszobi utcai vasúti átkelőhelyen. A vasúttársaság munkatársai a hibát negyed óra alatt elhárították.

Megkeresésünkre a MÁV kimerítő választ adott az esettel kapcsolatban:

“A sorompóberendezés működését, meghibásodását, üzemzavarát jelzik a berendezések, a mozdonyvezetőket is értesítik. A vonatokkal az átjárót ilyenkor a biztonság érdekében maximum 15 km/h-ás sebességgel közelítik meg.

Biztonsági okokból, meghibásodás vagy forgalmi ok esetén úgynevezett üzemzavar állapotba a sorompóberendezés. Ez azt jelenti, hogy a közút felé akkortól nincs fényjelzés (a fényjelző készülék sötét), a csukott állapotból a csapórúd is lassan felnyílik, hogy a KRESZ betartása mellett a csapórudak kikerülése (szlalomozás) nélkül át lehessen haladni az átjárón akkor is, ha a fénysorompó meghibásodott, és ne okozzon tartós fennakadást a keresztező úton.”

A meghibásodás a Somogyszobról 19:53-kor Nagyatádra induló személyvonat közlekedésében okozott fennakadást, a vonat 5 perc késéssel közlekedett. 

Megosztás