Megrongálták a Fidesz kampánytábláit Nagyatádon

A párttól származó információink szerint mintegy 30, villanyoszlopra szerelt táblájukat szakították le az elmúlt egy-két napban városszerte. Úgy tudjuk, a tettes beismerő vallomást tett, nem politikai indítéka volt.

 

Nyolcvan villanyoszlopra helyeztetett Szászfalvi László országgyűlési képviselő-jelöltet népszerűsítő kampánytáblákat városszerte a Fidesz-KDNP, oszloponként kettőt-kettőt, vagyis összesen 160-at. Ezek közül mintegy 30-at rongáltak meg mára virradóra, ill. vélhetően már az azt megelőző éjszaka során is. Levagdosták a gyorskötözőket, amelyekkel a helyükre rögzítették azokat, a táblákat eltörték. Egyebek között a Dózsa György, a Munkás és a Somogyi Béla utcában.

A párt ma reggel feljelentést tett a rendőrségen. Megkérdeztük a hatóságot az ügyben, még nem kaptunk választ. Úgy tudjuk, a rendőrség már el is fogta a tettest, aki beismerő vallomást tett. Nem hivatalos információnk szerint nem politikai indíttatásból cselekedett, ugyanis az illető mentálisan nem egészséges. Ezt támasztja alá az is, hogy még a zsebében hordta az általa használt vágóeszközt, amit meg is találtak nála a rendőrök.

Az üggyel kapcsolatban Kárpáti László, a Fidesz-KDNP nagyatádi alapszervezetének elnöke azt mondta: ilyesmi eddig sosem fordult elő Nagyatádon, és nagyon szeretnék, ha a hátralévő egy hónapban nem harapóznának el az efféle tettek.

Megosztás