Megtalálták a szivárgást a Hunyadi utcai hővezetéken

Másfél hónapja nyomáscsökkenést mértek a tízemeletesek fűtését ellátó tápvezetékben, ami szivárgást feltételezett. Az elmúlt hetekben több helyen is feltárták a csöveket, most találtak rá a sérült szakaszra.

A Hunyadi utcai tízemeletesek illetve az Aradi utcai óvoda fűtése évek óta már termálvíz keringetésével van biztosítva. A város északi határában lévő kútból hővezetékeken keresztül érkezik a forró víz az Árpád utcában található hőközpontba, kezelést követően innen megy tovább a fűtendő épületekhez. Újév környékén azonban mérhetően visszaesett a nyomás a hőközpont utáni szakaszon, ezt pedig csak egy dolgot jelenthetett: valahol szivárog az egyik vezeték a föld alatt.

Szerencsére a szivárgás nem okozott fennakadást a fűtésben. Az önkormányzat szolgáltatási szerződésben áll a hőközpont üzemeltetőjével, az Engie Kft-vel, így a probléma kijavítását ez a cég végezte.

A szivárgó szakasz felkutatása miatt kellett a tízemeletesek tövében több feltárást is végezni, a közelmúltban sikerült megtalálni a léket kapott vezetéket a középső panel északkeleti oldalán. A szakemberek már dolgoznak a helyreállításán, egyelőre még nem tudni, a városnak ez mekkora költséget fog ez jelenteni. 

Megosztás