Megvannak a kollégiumi férőhely pályázat nyertesei

Augusztus végén lejárt a kollégiumi pályázati beadási határideje, amit hallgatók számára hirdetett meg a város önkormányzata. Így idén is 5 diáknak biztosított lett a férőhelye a Pécsi Tudományegyetem kollégiumában.

Nagyatád Város Önkormányzata a Pécsi Tudományegyetem kollégiumában 5 férőhelyre nagyatádi nappali tagozatos, államilag finanszírozott egyetemi, vagy főiskolai képzésben résztvevő hallgatók számára elhelyezésre pályázatott hirdetett meg. Ennek leadására a hallgatóknak 2019. augusztus 22-ig volt lehetőségük. A pályázat nyerteseiről Ormai István polgármester számolt be.

Sok nagyatádi fiatal tanult és tanul a Pécsi Tudományegyetem valamelyik karán. Régebben minden évben voltak olyanok, akik nem kaptak kollégiumi férőhelyet, ami gondot okozott a családoknak. Ezért több, mint tíz éve Nagyatád Önkormányzata megállapodást kötött az egyetemmel, amelynek keretében nagyatádi hallgatóknak biztosítottunk kollégiumi férőhelyeket. Ezt néhány éve újítottuk meg, és a PTE kollégiumában 5 férőhely kijelölési jogát 5 évre, férőhelyenként 250 ezer forintért megváltottuk. Minden tanévkezdéskor közzétesszük ezt a lehetőséget, és azok a nagyatádi, Pécsett tanuló egyetemi hallgatók pályázhatnak ezekre a helyekre, akiknek a kollégiumi kérelmét elutasították. Mindig szükség volt mind az öt helyre. Most abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy az öt férőhelyünkre öten adták be a jelentkezésüket. Így Nagyatád Város Önkormányzata kollégiumi férőhelyeit a következő hallgatók kapták: Drávecz Karina, Fekete Barbara, Horváth Karina, Szép Marcell Patrik, Török Bálint. Valamennyiüknek jó tanulást kívánok- írta Ormai István.

Megosztás