Mikor lesz szúnyogirtás a városban? Szerző: Katona József | 2018-05-03 10:48:33 | Címkék: idŐjÁrÁs, lárvák, szúnyogirtás, nagyatád

Egyre több nagyatádi kérdezi, az országos szúnyoggyérítés mikor ér el a városba? Ormai István polgármester a facebook-oldalán tette közzé: tájékoztatták az állami feladat elvégzésének időpontjáról.

"Az árnyékos helyeken és estefelé már sok a szúnyog, elszaporodtak. Mikor lesz szúnyogirtás? - kérdezik a Nagyatádiak. Az utóbbi években már állami feladat a szúnyoggyérítés. A katasztrófavédelmi szervezetek központilag intézik, rendelik meg, szervezik a szúnyogirtást. Az önkormányzat is őket kérdezi, hogy mikor lesz már a szúnyogok permetezése" - áll a polgármester oldalán.

Ebből az is kiderül: a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központja a PMG Szúnyogkontroll Konzorciumot bízta meg a csípőszúnyogok gyérítésével. A kivitelező tájékoztatása szerint Nagyatádon 2018. május 7-én, a napnyugta utáni időszakban fogják elvégezni a szúnyogirtást. Ez földi és légi eljárás lesz. A tartaléknapok május 8-a és 9-e.

A társaság tájékoztatása szerint a felhasznált készítmények kizárólag a rovarokra hatnak, melegvérű állatokra és emberre veszélytelenek. A méhészek értesítése megtörtént.

Ormai István azt írja: "Május 7-én várjuk a permetező repülőt, járművet, hogy megszűnjön a szúnyogok okozta kellemetlenség." 

Vissza az előző oldalra