Milánt Berlinben is imádják

Bombasikert aratott a Genezis! A főszereplő Milán egész Berlint levette a lábáról. A film rendezője a bemutatón így mutatta be a nemzetközi filmvilágnak a belegi kisfiút: „ő Csodás Milán”!

A bemutatón hatalmas sikert aratott Genezis első kritikái is megjelentek. A www.hollywoodreporter.com például a film hangulatkeltő elemeit emelte ki. A visszatérő, sokkoló motívumok állandó szorongást keltenek, amit csak tetéznek a mozifilmek minőségét megközelítő hangeffektek, írják. A kritikus kiemeli a figyelemreméltó szerkesztői munkát: ügyesen váltakoznak a mindent feltáró közeli és a személyes tragédiákra koncerntráló, teljes környezetet bemutató képek.

Milán a stábbal együtt érkezett a filmfesztiválra. A közös fotózásról és a sajtótájékoztatóról részletes videó került fel a Berlinale honlapjára. Az interjúk során a rendező, Bogdán Árpád beszélt arról a hallgatóságnak, milyen volt a munka Milánnal.

„Csordás Milánnak hívják, magyarul adódik egy szójáték, hogy „Csodás Milán”. Nagyon nagy mázlink volt, ugyanis nem találtuk a szereplőt. Hagyományos módon castingoltunk, és, sajnos, nem jött be az a színész, akire vártunk. Milán effektíve magától jelentkezett. Ha jól tudom, meglátta a Facebookon a hirdetést, és azt mondta az anyjának, hogy én fel akarok menni castingra, én leszek a kisfiú! És valóban ő lett. Amikor először megláttam Milánt, akkor nagyon izgult, de egyből tudtam, hogy ő lesz. Ezt rögtön lehetett látni. Aztán a munkafolyamat, mondhatni, majdhogynem vele volt a legzökkenőmentesebb, mert az a bizalom, az a szeretet, amivel ő hozzáállt a történethez, még engem is meglepett.”

Milán édesapja az Atádhírnek a következőket üzente a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál helyszínéről: „Bombasiker a film, Milánt itt is nagyon szeretik, ezáltal olyan bánásmódban van részünk, ami nem mindennapi. Nagyon szuper minden!”

Megosztás