Mutasd meg, mit tudsz két keréken!

Fiatalok számára rendez kerékpáros ügyességi versenyt a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság Kaposváron. Az iskolások elméleti és gyakorlati tudását is tesztelik.

Gyermeke különösen ügyes kerékpáron? Betéve tudja a biciklizésre vonatkozó KRESZ szabályokat? Gond nélkül veszi az akadályokat két keréken? Akkor ezt a versenyt pont az ő számára találták ki!

A Somogy Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezői két versenyt hirdetnek meg az általános iskolás kerékpárosok legjobbjainak: egyet a fiatalabb, egyet az idősebb tanulóknak. Alább olvasható a két torna versenykiírása:

Kerékpáros Iskola Kupa

1. A verseny célja

Az általános iskolás tanulók közlekedésbiztonsági, baleset-megelőzési ismereteinek és jártasságának felmérése és ezek oktatásának és nevelésének módszertani segítése. A verseny során az iskolás korosztály erkölcsi, szellemi nevelése, kialakult közlekedési kultúrájuk magasabb szintre emelése, valamint becsületes versenyszellem megteremtése.

2. A részvétel feltételei

A versenyen az 5-8. osztályos iskolai korosztály vehet részt, beleértve a más iskolatípus (6, 10, 12 éves iskolatípus) növendékeit is. Versenyző az a diák lehet, aki a versenyév december 31-ig a 11. életévet betöltötte, valamint a 16. életévét még nem töltötte be.

3. A verseny szervezése

A megyei döntő a Somogy Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében kerül lebonyolításra.

A döntő helyszíne és időpontja: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Kaposvár, Szent Imre u. 14/c. 2019. április 10. 09.00 óra (08.45 perctől regisztráció).

4. A verseny tartalma és lefolyása

A verseny elemei:

            – KRESZ-elméleti

            – ügyességi

A pedagógus napló versenyszabályzata alapján.

Minden jelentkező csak egy versenyen indulhat (KIK vagy a Ki a mester két keréken)!

 

Ki a mester két keréken?

Kerékpáros közlekedésbiztonsági vetélkedő

A verseny célja:

10-12 év közötti gyermekek kerékpározási tudásának fejlesztése, helyes közúti közlekedésre való nevelése, KRESZ szabályok megismertetése, versenyzési lehetőség biztosítása, a FIA Európai Közlekedésbiztonsági Verseny nemzetközi döntőjén résztvevő magyar csapat kiválasztása.

A verseny résztvevői:

A 2007-2008-2009 évben született fiúk és lányok.

Az a gyermek, aki már egyszer nemzetközi versenyen részt vett, indulhat ugyan az országos selejtezőn, de nem utazhat ki a nemzetközi döntőre.

A megyei döntő helyszíne és időpontja: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Kaposvár, Szent Imre u. 14/C. 2019. április 10. 10.00 óra (09.45 perctől regisztráció).

Versenyfeladatok: KRESZ elmélet, kerékpáros ügyességi verseny a pedagógus napló KIK kiírása alapján.

Minden jelentkező csak egy versenyen indulhat (KIK vagy a Ki a mester két keréken)!

A megyei döntők legjobbjai – 1 lány és 1 fiú – képviselheti megyénket az országos megmérettetésen.

A két versenyre a nevezési lapokat e-mailben lehet igényelni: az mbb.somogymrfk@somogy.police.hu címre jelezze a nevezési szándékát! A kitöltött nevezési lapokat válasz e-mailben küldje meg a fenti címre, vagy postai úton a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság – Somogy Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 7400 Kaposvár, Szent Imre utca 14/c. címre, legkésőbb 2019. április 08-ig.

Kapcsolattartó: Vácz Edit r. alezredes +36 20 591-0786

Megosztás