Mutass a gyermeknek értéket!

Ha azt gondoljuk, hogy a 10-11 éveseket nem érdekli más, csak a számítógép meg az okostelefon, hát tévedünk. Mindenre kíváncsi, kalandvágyó, tudást szomjazó gyermekekké változnak, ha valami különlegeset mutatunk nekik.

Ráéreznek a fontos dolgokra.

Seuso kincsek nyomában a Bárdos iskola 4.a osztálya

Még kimondani is alig tudták a felbecsülhetetlen értékű Seuso kincsek nevét a 4.a osztály tanulói, de az élményről nem győztek mesélni. „52 milliárdba kerülnek, igazi kincsek, és nem lehetett lefényképezni sem! És még egy bűncselekmény is kötődik hozzá! El sem férne a konyhaasztalon, akkora tálat láttam!” –újságolták a fontosabb észrevételeket, amikor érdeklődtem a nagy kalandról. Mert kaland volt, hiszen az osztályban tanítókkal, Balazsin Tamásné és Kulcsár Éva tanító nénikkel, valamint 4, 7. osztályos nagylánnyal egyetemben vonattal utaztak Kaposvárra a Bárdos iskola gyerkőcei. Mire elmajszolták az útravalót, megszámlálták az elsuhanó fákat a vonatablakból, meg is érkeztek a kaposvári vasútállomásra, és pontban 2 órakor kitárult a Rippl-Rónai Múzeum kincseskamrájának ajtaja, hogy a kisdiákok megtekintsék a felbecsülhetetlen értékű Seuso kincseket. A lesötétített terem, a csillogó, hatalmas ezüst edények elvarázsolták őket. „Az élmény felejthetetlen”- mondják a tanítónők. „Világunk tele van értékes dolgokkal, meg kell mutatnunk a gyerekeknek, ez a feladata szülőnek, pedagógusnak!”

A kaland igazi üzenetét egy kisfiú mondja el: – „Képzelje el, tanár néni, ezek igazi kincsek, és voltak már Londonban, New Yorkban is, meg nem tudom hol, de most olyan jó, hogy végre itthon vannak Magyarországon!”

Megosztás